İsrailli Başkan'dan Hristiyan yalanı! Cevap gecikmedi

İsrail Batı Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı, katıldığı bir radyo programında iki kişinin hayatını kaybettiği Kutsal Aile Katolik Kilisesi'ne yönelik saldırıyla ilgili soruya, tüm dünyanın gözleri önünde yalan söyledi.

İsrailli Başkan'dan Hristiyan yalanı! Cevap gecikmedi
İsrailli Başkan'dan Hristiyan yalanı! Cevap gecikmedi
GİRİŞ 20.12.2023 20:05 GÜNCELLEME 20.12.2023 20:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail Batı Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı Fleur Hassan-Nahoum katıldığı bir radyo programında, iki kişinin hayatını kaybettiği Kutsal Aile Katolik Kilisesi'ne yönelik saldırıyla ilgili soruya, "Gazze'de kilise yok, Hamas tarafından sürüldükleri için Hıristiyan da yok" şeklinde cevap verdi.

Filistin Devleti'nin yıllardır barış içinde yaşadığı Hıristiyan vatandaşlar için, İsrailli Belediye Başkanı'nın; "Gazze'de kilise yok  Hamas tarafından sürüldükleri için Hristiyan da yok" şeklindeki yalanlarını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ortaya çıkardı. DMM sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gazze'de bulunan tarihi Kiliselerden ve İsrail'in katlettiği hıristiyanlardan bahsederek şunları ifade etti:

"20 HRİSTİYAN GAZZELİ HAYATINI KAYBETMİŞTİR"

Gazze'de bulanan Hristiyan topluluğu, dünyanın en eski Hristiyan topluluklarından biridir. Farklı inançlardan insanların Filistinliler tarafından sürülmesi söz konusu değildir. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden topçu atışları ve hava bombardımanı, Gazze'deki tarihi evleri, camileri, kiliseleri, kütüphaneleri, pazarları ve eğitim tesislerini de hedef almıştır. Hassan-Nahoum'un, iddiası tamamen gerçek dışıdır.

İsrailli Batı Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı Fleur Hassan-Nahoum'un katıldığı bir radyo yayını sırasında ortaya attığı, "Hamas tüm Hıristiyanları bölgeden sürdü, Gazze'de kilise yok" iddiası doğru değildir. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, MS 406 yılında inşa edilen ve Gazze'nin en eski kilisesi olan Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi de 19 Ekim'de bombalanmıştır. Kilisenin nefi büyük hasar alırken, yönetim binası da tamamen yıkılmıştır. Kiliseye sığınan 20 Hıristiyan Gazzeli hayatını kaybetmiştir.

 

"İSRAİL HAREKET EDEN HER ŞEYİ VURUYOR"

Cibaliye'deki bombardımanda, MS 444'te inşa edilen Bizans Kilisesi ve Fr. Jean Moretan tarafından 1869’da kurulan Kutsal Aile Katolik Kilisesi kısmen yıkılmıştır. İngiltere Kilisesi Misyoner Cemiyeti tarafından 1882 yılında kurulan Baptist Kilisesi, 17 Ekim'de İsrail bombardımanının hedefi olmuştur ve ek binalarında ciddi hasar oluşmuştur. Ulusal Baptist Hastanesi'nin de yer aldığı yerleşkede yüzlerce sivil hayatını kaybetmiştir. Gazze Şeridi'nin Tell Umm Amer bölgesinde yer alan bin 600 yıllık Antik Saint Hilarion Manastırı da İsrail saldırılarında hasar görmüştür. Son olarak İsrail askerleri Kutsal Aile Katolik Kilisesi'ne sığınan Hıristiyan bir kadın ve kızını öldürmüştür. Kız kardeşi Kutsal Aile Kilisesi'nde mahsur kalan Fifi Saba, "İsrailliler hareket eden her şeyi vuruyor. Kiliseye sığınanlar tuvalete gitmekten bile korkuyorlar çünkü bu kadınlar tuvalete gitmeye çalışırken vuruldular." açıklamasında bulunmuştur. Gazze Şeridi'nde 20 binden fazla sivili katleden İsrail, Filistin'in kültürel mirasını da yok etmeye çalışmaktadır."

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    öldüren yahudi olunca Hristiyanlık da tırsıyorum mesele yok diyorlar tam hainsiniz
    Cevapla
  • Yabgu 4 ay önce Şikayet Et
    Aşağılık İsrail hala yaptığı katliamları çarpıtıp üstündeki baskıyı sonlandırmak adına hristiyan dünyanın tepkisini dindirmek ve HAMAS'ı onların hedef tahtasına koymak için her türlü yalana oynuyor.Bütün insanlığı köle olarak gören
    Cevapla
  • bülent duman 4 ay önce Şikayet Et
    Onlara çocukluktan beri yalan söylemeyi öğretmişler
    Cevapla
  • Ersun 4 ay önce Şikayet Et
    Yahudi çocuğu! Kanında bozukluk var!
    Cevapla
  • Erpınar 4 ay önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde nefes alan bir yahudi kalmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!