Almanya Eurofighter konusunda geri adım attı

Türkiye'nin Eurofighter savaş uçağı siparişi vermesine karşı çıkan Almanya geri adım atacak mı?

Almanya Eurofighter konusunda geri adım attı
Almanya Eurofighter konusunda geri adım attı
GİRİŞ 11.01.2024 12:02 GÜNCELLEME 11.01.2024 12:02

Suudi Arabistan, İngiltere'den 48 tane Eurofighter savaş uçağı siparişi vermişti. Ancak bu talep  Almanya’nın ambargosuna takılmıştı. 

Hem Eurofighter Konsorsiyumu üyesi ülkelerden hem de kendi savunma ve havacılık sektöründen tepki alan Alman Hükümeti, ambargo kararında geri adım attı ve Alman Dışişleri Bakanı  “Suudi Arabistan’a daha fazla Eurofighter Typhoon savaş uçağı satışına hazırız.” dedi. 

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'nin şu anda 71 adet tane Eurofighter'ı zaten var. Ancak bu ambargoya karşı Fransa'yla Rafale savaş uçağı tedariki için de görüşmeye başlamıştı.

Almanya, Türkiye’nin de İngiltere’den tedarik etmeyi planladığı 40 adet Eurofighter'ın satışına karşı çıkmıştı. Bu kararın Yunanistan'la bağlantılı olduğu düşünülüyor ama eğer yeni Eurofighter siparişi verilmezse, Almanya’da askeri savaş uçağı yapımının sona ermesinden dolayı büyük iş kayıpları yaşanabilir. 

Almanya, Türkiye için de geri adım atar mı?

KAYNAK: HABER7
Yasin Karanfil Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Yasin Karanfil

Editör Hakkında

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Kocaeli'de yerel basında muhabir olarak çalıştı. Dijital ajansta başladığı sosyal medya editörlüğü mesleğini çeşitli basın kuruluşlarında devam ettirdi. Haber7.com'da Haber Şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...