Suriye'ye Türk radarlar yerleştirilecek! İsrail basınından büyük iddia: Engelleneceğiz!

İsrail basını Türkiye'nin Suriye'ye radar sistemi yerleştireceğini iddia etti. Olası hava operasyonlarında İsrail'in hareket özgürlüğünü azaltarak Türkiye, Suriye ve İran'ı tehditlere karşı koruyacak.

GİRİŞ 26.12.2025 10:55 GÜNCELLEME 26.12.2025 12:22

İsrail’in Suriye’den vazgeçmeyişi ve Türkiye’yi hedef haline getirmesinin ardından İsrail medyasından kritik bir iddia ortaya atıldı.

Batılı istihbarat kaynaklarına göre Türkiye’nin Suriye topraklarına radar sistemleri yerleştirme hedefi içerisinde olduğunu duyurdu.

İSRAİL'E KARŞI SURİYE'DE TÜRK RADARLARI YERLEŞTİRİLECEK İDDİASI

Jeruselam Post’un haberine göre, İsrail Hava Kuvvetleri’nin hava sahasındaki hareket kabiliyetini ve İran’a yönelik saldırıları ciddi biçimde etkileyebileceği konuşuluyor.

Türk radarlarının Suriye’ye konuşlandırılması halinde İsrail Hava Kuvvetleri’nin Suriye hava sahasındaki “hareket özgürlüğü” ciddi biçimde kısıtlanacak.

Türk radarları sayesinde İsrail uçaklarının Suriye üzerindeki faaliyetlerini tespit edebilecek kapasiteye ulaşacak.

TÜRKİYE, SURİYE VE İRAN TEHDİTLERE KARŞI KORUNACAK

İsrail basını, Türkiye’nin yerleştireceği radarların sadece Suriye ile sınırlı kalmayacağı vurgusunu yaparak, İran’a yönelik tehlikeleri de bertaraf edebileceğini belirtti.

Suriye’de bulunan Türk askerlerinin varlığından rahatsız olan İsrail, Esad rejiminin devrilmesinin ardından İsrail, Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait bazı üsleri, özellikle de T-4 (Tiyas) Hava Üssü’nü hedef almıştı.

İsrail tarafı bu saldırıların gerekçesi olarak, Türkiye’nin bu üslerde kalıcı askeri varlık oluşturma ve İHA konuşlandırma ihtimalini göstermişti.

ANKARA- TEL AVİV HATTINDA GERGİNLİK RİSKİ

Gazeteye konuşan İsrailli askeri yetkililer ise Türkiye’nin Suriye’de bir askeri hava üssü kurmasının “potansiyel bir tehdit” olduğunu ve kurulursa İsrail’in Suriye operasyonlarındaki özgürlüğünün ihlal edilebileceğini belirtmişti.

İsrail basınında çıkan haberler İsrailli yetkilileri güvenlik konusunda endişelendirirken Ankara ve Tel Aviv arasında yeni bir gerilimin yaşanmasına yol açabileceği konuşuluyor.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Mehmet Kuş 5 dakika önce Şikayet Et
    İsrail şimdi küçük durumda. Bir olup yok etmezseniz büyüdüğünde gücünüz yetmeyecek. Akıllı olun! İşbirliği yapın!
    Cevapla
  • Misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    kim bilir belki de yerleşti bile
    Cevapla
  • Nedim 20 dakika önce Şikayet Et
    Sen Rumlara verirsin roket hava savunma sistemi ozaman şimdi alırsın karşılığını.hiç avkurma sesinide çıkarma İsrail.
    Cevapla
  • french 21 dakika önce Şikayet Et
    s 400 !!!???
    Cevapla
  • Misafir 25 dakika önce Şikayet Et
    İtrail Bir Terör devletidir.Ona karşı Bizi koruyacak bütün tedbirleri devletimiz alacaktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
VEPARA'ya operasyon! 6 ilde çok sayıda gözaltı
Suriye'den gelen "anlaşma" haberleri doğru mu?