Türkiye'nin NAVTEX kararına boyun eğdiler: Yunan yetkililerden hükümete tepki yağdı!
Türkiye'ye Ege Denizi'nde süresiz NAVTEX ilan etmesinin ardından Yunan yetkililer, Miçotakis'i sessizlikle suçluyor. Yunan eski Milletvekili, Ege'yi zaten kaybettiklerini belirterek Yunanistan'ın teslimiyetçi tutumundan rahatsızlık duydu.
-
Haber7-ÖZEL
Türkiye, Yunanistan’ın deniz yetki alanlarına ilişkin ihlalleri nedeniyle geçtiğimiz günlerde NAVTEX ilanını süresiz olarak uzatmasına Yunanistan’dan tepki yağmıştı.
Yunan yetkililer denizdeki egemenlik haklarının ihlal edildiğini ve Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin hamlelerine göz yumduğunu ifade ederek bölgede yalnız kaldıklarını belirtmişti.
Yunan hükümeti ise yetkililer ve halk tarafından duruma sessiz kaldıkları gerekçesiyle eleştirilmeye başlandı.

TÜRKİYE KARARINA SES ÇIKARAMADILAR
Eski Avrupa Parlemantosu Milletvekili Notis Marias, Yunan Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis’i AB zirvesinde konuyu gündeme getirmediği için suçladı. Gerapetritis’in ‘teslimiyetçi’ tutum sergilediğini belirterek, “Türkiye' kelimesi burada yok. 'Navtex' ve 'ihlal' kelimeleri yok. Tartışma Orta Doğu ile ilgiliydi.” dedi.

"EGE'Yİ ZATEN KAYBETTİK"
Eski Yunan Milletvekili Marias, Türkiye’nin Ege’de salam dilimleme taktiği kullandığını, Navtex hamleleri ile Yunanistan’ın Ege üzerindeki kontörlünü fiilen kaybettiğini öne sürdü. Sunucu Paris Karvounopoulos ise, “Ege'yi kaybetmeye gitmiyoruz; onu zaten kaybettik” dedi.
Avrupa Birliği’nin BM forumları için hazırladığı 27 sayfalık insan hakları raporunda Türkiye’ye sadece 2,5 satır yer ayırdığı ve “Türkiye’nin uluslararası hukuka ve insan haklarına uyması beklenmektedir” dediğini belirtildi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRLIKSIZ KATILACAK
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştireceği ancak Miçotakis’in AB ve BM ile görüşmeden Erdoğan ile görüşmesine Yunan analistler ve üst düzey yetkililer tepki gösteriyor.
Eski Yunan Milletvekili Marias, "Miçotakis, Navtex'i görmezden gelerek, Avrupa Halk Partisi'nde, Güvenlik Konseyi'nde ve AB'de konuyu gündeme getirme fırsatı varken bunu yapmadan toplantıya gidiyor. Erdoğan'ın tüm bunlardan sonra ne düşüneceğini sanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

-
esas 18 dakika önce Şikayet EtSizin olmayan bir şeyi çalmanıza müsaade edilmedi. Üstelik ağa babalarınız da büyük ihtimal şu an muhtacız miço bize bunlarla gelme dedikleri için oralardan arka bulamamıştır. Daha dur sen.Beğen
-
hmd 26 dakika önce Şikayet EtDaha durun bu iyi günleriniz, yakında Atina da bize ilhak olacak ve 82 ci vilayetimiz Atinadır ey yorgolar şimdiden alışın. Ermenistan kaşındı ve Türkiye ile Azerbaycana boyun eğmek zorunda kaldı.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Burhan 34 dakika önce Şikayet EtYunanlar amerikalirla sondaj sözleşmesi yapacak 15 gün içinde dikey sondaj çalışmaları şuan devam ediyor Girit açıklarında. Algiyla ülkeyi yönetmekten vazgeçin artık gercekliligimizi kaybettik artıkBeğen Toplam 2 beğeni
-
Selim 36 dakika önce Şikayet Etyunan'ın hakkı olanı da alacaksın.! bunlar adaletten, komşuluktan, insanlıktan anlamıyor.Beğen
-
Vatansever 40 dakika önce Şikayet EtZaten bütün adalar bizimdi neyi konusuyorsunuzBeğen Toplam 2 beğeni