'Ermenistan'ı aklıselime davet ediyoruz'

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Yukarı Karabağ'da bulunan Hankendi Havalimanı'nın kullanıma açmasının provokasyon olduğunu vurgulayarak, Ermenistan'ı aklıselime davet etti.

'Ermenistan'ı aklıselime davet ediyoruz'
'Ermenistan'ı aklıselime davet ediyoruz'
GİRİŞ 05.10.2012 21:50 GÜNCELLEME 05.10.2012 21:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın 1992 yılından bu yana işgali altında tuttuğu Yukarı Karabağ'da bulunan Hankendi Havalimanı'nın 28 Eylül 2012 tarihinden itibaren kullanıma açıldığı ve söz konusu havalimanında test uçuşlarının başlayacağı duyurulmuştur. Böyle bir adımın, Yukarı Karabağ ihtilafının çözüme kavuşturulmasına yönelik müzakere sürecine sekte vuracak bir provokasyon teşkil ettiği açıktır." denildi.

Bu gibi tahrikkar oldubittilerin Kafkasya'da barış, istikrar ve refahın sağlanmasına yardımcı olmayacağına dikkat çeken açıklamada, "Bu anlayışla Ermenistan'ı aklıselime ve bölgenin huzuruna zarar verecek davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • h. ali polat 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiye davutoğlu ile büyük/etkin güç oluyor!. sayın ahmet davutoğlu, sadece türk dışişleri tarihinde değil bütün bir türk tarihi'nde de saygıyla anılacaktır... davutoğlu, hem akademik birikimi hem de takip ettiği dış politikasıyla türkiye'nin önünü aydınlatmaktadır. türkiye, ahmet davutoğlu gibi entelektüel olan ve aynı zamanda anadolu insanına dayanan siyasetçilere fazlasıyla ihtiyaç duyuyor... ayrıca erdoğan sonrası başbakan olması gereken yegane isim gibi gözüküyor...
    Cevapla
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    hilmi bayram,. dışişlerinde ekarte edilen mösyölerle yakınlığın var galiba..
    Cevapla
  • Hilmi BAYRAM 11 yıl önce Şikayet Et
    saygılar. bu bakan türk dışişleri tarihinde utançla hatırlanacaktır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor