'Erdoğan'ın Afrika'da işi ne' diyenlere cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Afrika gezisine değinirken "Türkiye'nin ekseni kaydı" eleştirilerini hatırlattı. Çelik, 'Erdoğan'ın Afrika'da işi ne' diyenlere şu yanıtı verdi.

'Erdoğan'ın Afrika'da işi ne' diyenlere cevap
'Erdoğan'ın Afrika'da işi ne' diyenlere cevap
GİRİŞ 04.01.2013 19:40 GÜNCELLEME 04.01.2013 19:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın Afrika gezisine değinen Çelik, "Türkiye'nin ekseni kaydı" eleştirilerini hatırlatarak, "Türkiye'nin ekseni falan kaymadı. Türkiye'nin dış politika ekseni 360 dereceye çıktı. 2002 yılında bizim Afrika'da 12 büyükelçiliğimiz vardı, şimdi 34 büyükelçiliğimiz var. Ve bu artıyor" diye konuştu.

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Afrika ziyareti için yapılan "Buralarda ne var?" eleştirine, "Buralarda çok şey var. Ve bakın AB ile olan ihracatımız yüzde 40'ın altına düştü. Yüzde 60'a yakından yüzde 40'ın altına. Niye, orada ekonomik bir daralma var. Eğer biz Ortadoğu'ya açılmasaydık, eğer biz Uzakdoğu'ya açılmasaydık, eğer biz Pasifiklere, Karayiplere açılmasaydık, eğer biz Afrika'ya açılmasaydık, yeni ekonomik destinasyonlar, ihracat hedefleri koymasaydık ve bu ülkelerden bu açığı kapatmasaydık biz 2012'nin sonunda 152 milyar dolarlık gibi bir ihracata ulaşamazdık" diye yanıt verdi.

Bu sonucun alımasında Başbakan Erdoğan'ı kutlayan Çelik, "Ama leyleği havada gören ihracattan da sorumlu Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ı da burada kutlamak istiyorum. Gerçekten ben Zafer Beyi ne zaman arasam, dünyanın diğer ucundadır. Bunlar kendiliğinden olmuyor. Sayın Başbakanımız da Afrika'ya 300 iş adamıyla gidiyor arkadaşlar. Dolayısıyla kendilerini çok büyük ufka sahip, bizi de dış politikada ufuksuzlukla suçlayanlar bu sonuçları görüp aslında söylemlerini gözden geçirmelidirler" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    afrika. afrika birçok zengin ,elmas ve altın madenlerine sahip bir ülke,buna rağmen afrikada 38 büyükelçimiz olmasına,yoksul afrika ülkelerine yardımda bulunmamıza rağmen ... bu kadar zengin maden yataklarının kaymağını kim yiyor ,biz mi,hayır ,ingiliz,italya ve fransa gibi sömürgeci ülkeler. biz ise o kadar zengin ve kıymetli madenleri olmasına rağmen,sömürülmekten aç düşmüş yoksul halka yardım etmekten başka ne yapıyoruz. halbuki bizde 4-5 kişilik aile geçindiren işçisine 800 tl verebilen yoksul bir ülkeyiz.birde üstelik yurdumuzda onca işsiz varken ,yurdumuzda onca sokaklarda kaçak ötöberi satan afrikalı var,hatta bunların bazıları uyuşturucuda satıyor. valla biz enayiyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı