KKTC Başbakanı'ndan 'Eroğlu' itirafı

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile aralarının açık olduğu yönündeki iddiaları doğruladı. Küçük, "Sayın Eroğlu ile uyumumuzun olmadığını kamuoyu da bilmektedir. Bunu açıkça dile getirmekte hiçbir mahsur görmüyorum"dedi.

KKTC Başbakanı'ndan 'Eroğlu' itirafı
KKTC Başbakanı'ndan 'Eroğlu' itirafı
GİRİŞ 12.01.2013 12:40 GÜNCELLEME 16.06.2017 01:53

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Küçük, bu gerçeği inkâr etmenin mümkün olmadığını kaydetti. Eroğlu'nun bazı milletvekilleri, delegeleri ve ilçe başkanlarını saraya davet ederek kulis yaptıklarını iddia eden Küçük, Eroğlu'nun karşısına bir aday çıkarmak için gayret gösterdiğini aktardı.
"Muhakkak bazı gerçekleri de halkımızdan saklamayız. "diyen Küçük, şunları söyledi:" Gerçekleri açıkça söylemek lazım. Biliyorsunuz özellikle bizim kurultayımız normal tarihinden çok önce gündeme getirilmiştir. Kurultayın yapılması gereken tarih geçtiğimiz Aralık ayı idi. Bu kurultayı iki ay öne aldım. Parti meclisimiz de kurultay tarihini iki ay ileri bir tarihe almıştı. O tarihten en az 8-10 ay önce kurultay çalışmaları basında yer almaya başladı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kulislerinde yer aldı."

Eroğlu'nun da bu söylentileri kabul ettiğine vurgu yapan Küçük, "Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bu konuda Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Kaşifi ikna etmiş ve Kaşif de aday olmuştur."dedi. Başbakan Küçük, tüm yaşananlardan ötürü Eroğlu ile karşı karşıya gelmelerinin de normal olduğunu ifade etti. Küçük bu uyumsuzluğu açıkça dile getirmekte de hiçbir sakınca görmediğini kaydetti.

"ALT MAHKEME VERDİĞİ KARARLA BENİM ANAYASAL HAKKIMI YEMİŞTİR"

UBP'de devam eden kurultay davası ile ilgili olarak da açıklamada bulunan İrsen Küçük, alt mahkemenin verdiği kararla anayasal hakkının çiğnendiğini ifade etti. Alt mahkeme kararını benimsemediğine vurgu yapan Küçük, kararlarına saygımız sonsuzdur. Ama vatandaşa anayasamız bir istinaf hakkı tanımaktadır. Mahkeme bana göre siyasi bir yorum yapmış gibi geldi. Mahkeme divan kararını görüşebilir, ancak kurultayın gün ve saatini belirtecek yönde bir kara alırsa, bu hukukun siyaset içerisine girdiğini gösterir."şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİM

Tüm bu yaşananların ardından erken seçime gidip gidilmeyeceği yönündeki soruya Küçük, gerek duyulması halinde parlamentoya başvurulup erken seçime gidilebileceğini aktardı. Bu kararın yetkili organların vereceği bir kara olduğuna da atıfta bulunan İrsen Küçük şunları söyledi: " Bu kararları yürütecek olan öncelikle bizim genel yönetim kurulumuzdur. Sonra da parti meclisimizdir. Olay müzakere edilir ve gerek duyulması halinde bir erken kararını UBP alabilir ve alabilecek güçtedir."

"LEFKOŞA BELEDİYESİ'NDE BÜYÜK BİR SAVURGANLIK VAR"

KKTC'de aylardır Lefkoşa Belediyesi ile çalışanlar arasında yaşanan kaosa da değinen Başbakan Küçük, belediyede büyük bir savurganlık olduğunu söyledi. Belediyenin borçlarından dolayı yeterince faiz ödediğini dile getiren Küçük, "LTB'nin 250'nin üzerinde binek aracı vardır. Bu 250 araca hiç ihtiyaç yoktur. Bunların en az 150 - 200 tanesinin elden çıkarılması gerekir."dedi.

"ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR DEŞİFRE EDİLMELİ VE İŞTEN ATILMALIDIR"

Lefkoşa Belediyesi'nde çalışmadan maaş alan kişilerin olduğunu iddia eden Küçük, " Bunu hem belediye meclis üyeleri, belediye başkanı, çalışanlar el birliğiyle bu kişileri ortaya çıkarmalıdır. Bu kişilerin belediye ile ilişkileri kesilmelidir. Zaten belediyeye gelmiyorlar. Bu hem suçtur. Hem de bu belediyeye yazıktır. Belediyeye şu anda yardım ediliyor, ancak bir daha yardım etmek imkânsızdır. Ocak sonuna kadar yapılanma gerçekleşmezse gereken kişilerin istifasını isteyeceğiz”. şeklinde konuştu.

HRİSTOFYAS MESELESİ

Belediye Emekçiler Sendikası (BES) ile önceki gün anlaşan hükümetin Hristofyas'a randevu talebinde bulunmaları nedeniyle anlaşma sağladıkları iddialarını da cevaplayan İrsen Küçük, sözlerini şu şekilde tamamladı:" Bunu tamamen espri olarak kabul ederim. Görüşmelerimizde konuşmalarımızda da bu konuyu ciddiye almadığımı ve bizim ülkemizde hiç bir kuruluşun gidip de Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'tan ve ya Güney Kıbrıs'tan bir beklenti içerisine girmeyeceğini kaldı ki güneyin büyük bir maddi sıkıntı içerisinde olduğunu herkes biliyor. Hristofyas ağlayarak bazı kararlar almıştır. Belediye çalışanlarını muhatap almayacağı da aşikârdır."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama