Türkiye'nin füzelerine bir eleştiri daha

ABD'den gelen 'kaygılıyız' açıklamasının ardından Türkiye'nin füzelerine bir açıklama da NATO'dan geldi.

Türkiye'nin füzelerine bir eleştiri daha
Türkiye'nin füzelerine bir eleştiri daha
GİRİŞ 08.10.2013 09:07 GÜNCELLEME 08.10.2013 09:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'nin füze savunma sistemini Çin'den alma planlarıyla ilgili kaygılı olduklarını belirterek, Ankara'nın diğer müttefiklerle uyumlu bir sistemi seçeceğini ümit ettiğini belirtti.

Kopenhag'da düzenlenen bir toplantının ardından Reuters'a özel açıklamalar yapan Rasmussen, hangi savunma sisteminin seçileceğinin ulusal bir karar olduğunu belirterek, "Bizim için önemli olan her ülkenin sahip olduğu sistemlerin diğer ülkelerdeki sistemlerle bir arada işleyebilir olması. Umuyorum Türkiye de bu beklentiye uyacaktır" dedi.

Rasmussen, "Elbette her müttefik ülkenin bu koşulu sağlamasını bekliyorum. Bu bir NATO üyesi olmanın şartıdır" diye konuştu.

Genel Sekreter, Türkiye'nin henüz son kararını vermediğinin ve görüşmelerin devam ettiğinin farkında olduğunu da söyledi.

ABD'DEN DE BENZER BİR AÇIKLAMA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da günlük basın toplantısında gelen bir soru üzerine, "Türk hükümetinin, NATO sistemleriyle veya kolektif savunma kabiliyetleriyle birlikte çalışmayacak bir füze savunma sistemi için ABD'nin yaptırım uyguladığı bir şirketle sözleşme görüşmeleri hakkında ciddi kaygılarımızı ilettik" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile New York'taki BM Genel Kurulu sırasında, ABD'nin bu konudaki kaygılarını konuştuğunu ifade eden Harf, ayrıca bakanlığın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu bakan yardımcısının da konuyu Türk yetkililerle görüştüğünü kaydetti.

Harf, bu konudaki görüşmelerinin devam edeceğini bildirdi.

KAYNAK: HURRİYET.COM.TR
YORUMLAR 5
  • kuant quazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Geri adim atilmamali!. Yunanistan'da NATO uyesi ancak Rusya'dan fuze ve diger silah sistemlerini alirken kimsenin birsey dedigi yok. Turkiye alinca niye problem oluyor? Bu kadar rahatsiz olduklarina gore demekki Turkiye dogru yolda demektir.
    Cevapla
  • pandit 10 yıl önce Şikayet Et
    BU KAYGI NİYE HAYIRDIR !!!!. Çünkü Türkiye savunmasında bağımsız bir platforma geciorda ondan. Zira Türkiye Nato sistemlerine kendisi entegre edeceği bilinmesine rağmen niye kaygı duyuyorlar.? Çünkü kontrol elden kacıyorda ondan özelliklede israil ile Türkiye catışırsa endişesi var. türkiye hiçbir zaman israil ile catışmaz. Zira Alman zulmünden koruyan Türkiyedir. Ve iki Halklar arasında da dostluklar her zaman vardır.Siyasi yaşananlar ise gecicidir.Batıya ve ABd ye güvenilmeyeceği son bir kac yılda dünyada yaşananlar bunu göstermiştir Hükümeti Tebrik ediyorum bu kararda ve sözleşme kesin imzalanacaktır.
    Cevapla
  • sahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye çok doğru yapıyor. . Nato savunma sistemleri ile uyumlu olması ne demek? Sizin savunma sistemlerimiz bizimki ile aynı olsun ve aynı merkezden yönetilsin ki sizin elinizdeki silahları biz istemeden kullanamayın. Hatta dostunuzu da düşmanınızı da biz belirleyelim demek istiyorlar.
    Cevapla
  • EMİR CLK 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN RASMUSSEN !!!. sadece siz kaygılı degilsiniz ülkemizde chp-mhp-bdp komuşlarımızdan iran-suriye -yunanistan ortadoguda israil-bazı arap ülkeleri keza bütün dünya çünki siz tekrar adalet ile dünyaya hükmedilmesinden yana degilsiniz..
    Cevapla
  • Muhammed Ali YILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Guzellll. sizi kaygılandırdıysak ne kadar güzel ne kadar doğru bir karara vermiş devletimiz demekkim.durmak yok yola devam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti