Paralel yapının Tacikistan'daki okulları kapatıldı

Tacikistan'da Paralel Yapıya ait Şelale Eğitim Kurumları'nın devlete devrine ilişkin karar Cumhurbaşkanı Rahman tarafından imzalandı.

Paralel yapının Tacikistan'daki okulları kapatıldı
Paralel yapının Tacikistan'daki okulları kapatıldı
GİRİŞ 06.08.2015 18:54 GÜNCELLEME 07.08.2015 10:06
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın, ülkede faaliyet gösteren ve "Paralel Yapı"ya ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların isimlerinin değiştirilmesine ve devlete devrine ilişkin kararı imzaladığı bildirildi.

Tacikistan'ın "Hovar" Devlet Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Rahman tarafından imzalanan karara esasen, ülkede faaliyet gösteren Şelale Eğitim Kurumları'na ait 7 Tacik-Türk Lisesinin adı, "Üstün Yetenekli Çocuklar Lisesi" olarak değiştirilerek, devletin eğitim kurumu statüsünü aldı.

İmzalanan kararla ayrıca, hükümet tarafından Tacikistan Eğitim Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklara konuyla ilgili gerekli belgelerin hazırlanması talimatı da verildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığının, okulların devlet denetimine verilmesi sürecini yönetecek kurum olduğu vurgulanan kararın son maddesinde, liselerin faaliyetine izin veren 19 Ağustos 1994 tarihli Tacikistan Bakanlar Kurulu kararının geçersiz olduğu belirtildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığı, yılbaşından itibaren Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı faaliyet gösteren liselerin anlaşmasının sona erdiğini duyurmuştu.

Türkiye'deki "Paralel Yapı", Tacikistan'da ilk okulunu 1992'de açtı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geldi. Şelale Eğitim Kurumları çatısı altında olan ve "Tacik-Türk Lisesi" ismini taşıyan okullar, başkent Duşanbe ve bazı şehirlerde faaliyet gösteriyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    160 ülkede faaliyet gösteren türk okulları yetişen müslümanlığı seçen bu gençler yarın vekil bakan olduğunda hem müslümanlığı hem türkiyeyi kayıracaktı.müslüman birliği ve türk birliğinin temel taşını oluşturacaklardı.Tuskon bir örnek ticari, alanında iş birliği her ülkede bu okullar gönüllü elçilik yapıyorlardı.Özaldan demirele ecevitten çillere bu okulları her zaman övdüler beğendiler ak partide düne kadar olimpiyatlara gelip bu çocukları yetiştiren öğretmenlerin eli öpülür dediler ne olduda bunlar terör tehlikesine girdiler silahmı sattılar esrarmı sattılar adammı öldürdüler bırakın millete siz herkesin imanını ölçmeye kalkmayın kendi hatasını görmeyen uçurumda yuvarlanmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • Halime 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Abdullah KUL 1994 tarihinden başlamış olabilir doğrudur. İlk aşk gibi olmuyor. Güzel güzel akan dere derelikten çıkıp deli dere oldumu önüne geleni yokeder gider. Faydasıda kalmaz. Araya rant kargaşası girince her büyük şirketin çan eğrisi gibi doğma büyüme ve düşme eğrisinde olduğu gibi kaybolur gider. Ha sahi ticaret şirketi gibi değilmi sonuçta bunlarda ticari şirket değilmiydi sizler için.
    Cevapla
  • serdengeçti 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Türk cumhuriyetlerine kendisi direkt giremedi ama cemaat okulları sayesinde girdi.Banu Avar'ın kitabını açıp okuyun lütfen.Türkiye'de de cemaat adam yetiştirdi hükümetle araları açılınca kime hizmet etmeye başladılar.Yasa dışı dinlemeleri kime servis ettiler? cemaat müslüman kisvesi altında olmadık herzeler yedi millette ne mal olduklarını böylece görmüş oldu.
    Cevapla
  • leyla 8 yıl önce Şikayet Et
    hak etmeyen benim bayrağımı taşımasın benim bayragım milletimin hakkı kimsenin oyuncağı degil bu yüzden tebrikler Tacikistan hükümetine inşallah ülkemdede tüm faaliyetleri son bulur eğitim sömürgecilerinin kökü kazınır inşallah...
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    ee başka ülke yok mu
    Cevapla
  • tsli 8 yıl önce Şikayet Et
    okulların devletleştirilmesi onların kapatıldığı manasına gelmeyebilir onları CIA açtı ancak o kapatır
    Cevapla
  • kurt 8 yıl önce Şikayet Et
    kına yakın. türk bayrağı kaldırıl dı iyi mi oldu.....
    Cevapla
  • düşünür 8 yıl önce Şikayet Et
    menfaat dünyasııııı)))))))
    Cevapla
  • efe 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin Türk bayrağına saygınız olsaydı gizli görüşmeleri yabancılara peşkeş çekmezdiniz paralel sizinle öyle bir oynuyorki beyniniz satılık hale gelmiş kaç para eder beyniniz biz Tr içizn satın alalımda bir işe yarasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı