Müslümanlardan dev askeri ittifak

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirildi.

Müslümanlardan dev askeri ittifak
Müslümanlardan dev askeri ittifak
GİRİŞ 15.12.2015 02:16 GÜNCELLEME 15.12.2015 08:15
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan ortak yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) terörle ve silahlı terör örgütleriyle mücadele ve hedefleri ile sebeplerini ortadan kaldırma konusundaki anlaşma maddelerinden hareketle 34 İslam ülkesinin koalisyon oluşturduğu kaydedildi.

Koalisyona katılan ülkelerin ortak açıklamasında, koalisyonun, şekli, mezhebi ve ismi ne olursa olsun yeryüzünde fitne ve fesat çıkaran, insanları korkutan ve öldüren silahlı terör örgütlerine karşı oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, terörle mücadelede gerekli program ve mekanizmaların geliştirilmesi, uluslararası barış ve güvenliğin muhafazası için terörle mücadele konusunda ilgili ülkelerle koordinasyon için uygun düzenlemelerin yapılması konusuna vurgu yapıldı.

Ortak açıklamada, koalisyona katılacak ülkeler şöyle sıralandı:

"Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Siralyon, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komorlar Federal İslam Cumhuriyeti, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen."

Açıklamada ayrıca, Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin daha söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı bildirildi.

Koalisyona Türkiye'nin de katılıp katılmadığı Türk yetkililerden henüz doğrulanamadı.

YORUMLAR 71
  • ömer ali 8 yıl önce Şikayet Et
    İRAN nın Bu gerici Amerikan ülkelerinin içinde ne işi var. bu bile İRAN nın ne kadar şerefli bir İSLAM ülkesi olduğunun kanıtıdır.
    Cevapla
  • müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    34 islâm ülkesi #filistin'i yahudi teröristlerden kurtarmak icin kuramadıkları orduyu nedense israili korumak için #Suriye'de kurabiliyorlar
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    İranın olmaması güzel , BAE'yi de listede görmemek güzel olurdu umarım abd uşaklığını bırakırlar da gerçekten islama hizmet için çalışırlar.
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    bi cacık olmaz
    Cevapla
  • HALİL 8 yıl önce Şikayet Et
    Nerde İran..Müslümanların yüzkarası..
    Cevapla
  • cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    iran rusya adına Türkiye için beddua etmekle meşgul. bizim bazıarıda (Ahmet gibi) hala iranı adam yerine koyuyor ya yazıklar olsun.
    Cevapla
  • tahir 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya islamının yanında ya ondan iran yok.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan İslam'ının yanında İran'ın ne işi var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı