Türkiye ile anlaşma yetmez!

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB'ye sığınmacı akınının yavaşlatılmasının yeterli olmayacağın, tamamen durdurulması gerektiğini söyledi.

Türkiye ile anlaşma yetmez!
Türkiye ile anlaşma yetmez!
GİRİŞ 08.01.2016 13:47 GÜNCELLEME 08.01.2016 14:02

Orban, Kossuth radyosuna yaptığı açıklamada, "Sığınmacılar konusunda Türkler ile varılan anlaşmanın tek başına yeterli olacağını düşünmüyorum" dedi.

Bulgaristan'ın Schengen bölgesine alınması gerektiğini belirten Orban, "Yunanistan'ın kuzeyinde savunma hattı inşa edebilmesi için" AB'nin Makedonya'ya destek vermesini istedi.

AB'nin tüm sorunlar karşısında ortak çözüm çağrısı yaparak yetki alanını artırmaya çalıştığını savunan Orban, "Bugün AB herhangi bir sorunla karşılaştığı zaman ilk olarak ortak çözüm çağrısı yaparak ulus devletlerin müdahale alanını kısıtlamaya çalışıyor. Bugün bunun risklerini sığınmacılar meselesinde herkes görüyor" ifadesini kullandı.

Son dönemde medya ve yargıyla ilgili bazı yasal düzenlemeler nedeniyle AB ile sorun yaşayan Polonya'nın daha fazla saygıyı hak ettiğini vurgulayan Orban, "AB, Polonya'ya karşı herhangi bir yaptırım uygulama fikri düşünmesin. Çünkü bu konuda herkesin onayı gerekiyor. Macaristan hiçbir zaman Polonya'ya AB yaptırımlarını desteklemeyecek" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!