Sırp liderden Bosna'ya provokatif gezi!

Soykırım acısının hâlâ taze olduğu Bosna’da, Sırbistan Başbakanı Aleksander Vuçiç, provokatif bir ziyaret gerçekleştirecek.

Sırp liderden Bosna'ya provokatif gezi!
Sırp liderden Bosna'ya provokatif gezi!
GİRİŞ 09.01.2016 14:11 GÜNCELLEME 09.01.2016 15:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gezi, Boşnakların tanımadığı ‘9 Ocak Sırp Ulusal Günü’ nedeniyle yapılıyor. Ziyaret, Bosna Yüksek Mahkemesi'ne göre anayasaya aykırı.

BOŞNAKLARIN YARASINA BASARAK GİDİYOR

Boşnak, Hırvat ve Sırplar şeklindeki üç etnisiteden oluşan Bosna Hersek Cumhuriyeti, patlamaya hazır bir kriz potansiyeli taşıyor.

Sırpların Müslümanlara uyguladığı soykırımın ardından varılan Dayton anlaşması hiçbir yönüyle Boşnaklara bir kazanım sağlamadı. Soykırıma uğrayan Boşnaklar hala kaybettikleri yakınlarının cenazelerini arıyor. Yaralan sarılmadı, haklan iade edilmedi. Sırplar asla içten bir özür dilemedi.

Bosna'daki Sırp milliyetçiler artık bağımsızlık istediklerini bile yüksek sesle dile getiriyor. Boşnaklar ise 9 Ocak Sırp Cumhuriyeti Günü'ne tepki gösteriyor. Bosnalı Sırplar da 'Bosna-Hersek Devlet Günü' olarak kutlanan 25 Kasım tarihini reddediyor.

Ülkedeki bütün sorunlar halı altına süpürüldüğü için yeni bir Balkan savaşından korkuluyor. Bu nedenle Sırbistan Başbakanı'nm bugün, yani 9 Ocak "Sırp ulusal günü" için Bosna'ya gitmek istemesi Boşnakları bir kez daha yaraladı.

KAYNAK: YENİYÜZYIL
YORUMLAR 1
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post,Moskof ayısından dost olmaz!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!