IKYB yetkilisi: Birgün Irak'tan ayrılırsak...

(IKBY)Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer Eminki, "bağımsızlık referandumu" ve "kazılan hendekler" hakkında açıklamalarda bulundu.

IKYB yetkilisi: Birgün Irak'tan ayrılırsak...
IKYB yetkilisi: Birgün Irak'tan ayrılırsak...
GİRİŞ 14.01.2016 12:00 GÜNCELLEME 14.01.2016 13:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer Eminki, parlamentodaki çalışma ofisinde son dönemlerde gündeme getirilen "bağımsızlık referandumu" ve "kazılan hendekler" hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

BİR GÜN IRAK'TAN AYRILSAK BİLE

Kürtlerin güvenlik için kazdığı hendeklerin Bağdat tarafından çok abartıldığını belirten Eminki, "Terör örgütü DAEŞ'e yakın olan cephelerin korunması için hendekler kazıldı ve tamamen askeri amaçlıdır. Sınırlarımızı hendekler yerine bayraklarla da çizip belirleyebiliriz. Eğer bir gün Irak merkezi hükümetinden ayrılma kararı alsak bile, hendekler değil ancak daha güçlü köprüler kurmaya çalışacağız. Irak'taki her ferdin Kürdistan bölgesine gelmesi mümkün olacak. İşin özeti Irak merkezi hükümeti ile ilişkilerimizi asla kesmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"EĞER BİR TARAF ÜLKENİN ZENGİNLİKLERİNDEN FAYDALANAMIYORSA AYRILMAK EN İYİ YOLDUR"


Kürtlerin ayrılmasına mantıklı bir şekilde yaklaşan Iraklı siyasetçilerin görüşüne değinen Eminki, "Eğer Bağdat ve Erbil iyi bir ortak olamıyor, bir taraf hak ettiği şekilde ülkenin zenginliklerinden faydalanamıyorsa, o zaman ayrılmayı düşünmek en iyi yoldur" dedi.

Kürtlerin Bağdat'tan siyasi olarak çekilmesinin şu anda gündemde olmadığını yineleyen Eminki, "En son sürece kadar Bağdat'ta bakanlar ve diplomatlarımız kalmaya devam edecektir. Eğer merkezi hükümet çekilmemizi ve kendilerine bir yük olduğumuzu belirtirse, o zaman çekilebiliriz. Nitekim şu anda bile geniş bir şekilde Kürt kimliğine karşı karşı saldırılar söz konusu. Kurumsal olarak da yine Kürt görevlilerine saygısızlık yapılıp, tehdit ediliyorlar. Eğer bu sorunlar devam ederse çaresiz bir şekilde oradaki Kürtleri korumamız lazım" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 2
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    peki ey kürt bölgesi yetkilileri o bölgede yaşayan türkmenleri katlederken göçe zorlarken ve onların yerine siz buraları abd ile işgal ederken hiç insanlık adına düşündünüz mü.
    Cevapla
  • habile 8 yıl önce Şikayet Et
    özaldan sonraki yanlış politikalar yüzünden musul ve kerkükü kaybettik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı