BBC'den Türkiye'ye ağır suçlama!

Kucak açtığı 2 milyondan fazla mülteci ile dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülke olan Türkiye’ye BBC’den haksız ve anlamsız suçlama geldi.

BBC'den Türkiye'ye ağır suçlama!
BBC'den Türkiye'ye ağır suçlama!
GİRİŞ 15.01.2016 13:57 GÜNCELLEME 15.01.2016 13:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kucak açtığı 2 milyondan fazla mülteci ile dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülke olan Türkiye’ye sadece 5 bin adet seçme mülteci ağırlayan İngiltere’nin resmi yayın kuruluşu BBC’den haksız ve anlamsız suçlama geldi.

2 MİLYON MÜLTECİ AĞIRLAYAN TÜRKİYE'YE ANLAMSIZ SUÇLAMA

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre Türkiye’nin bazı Suriyeli mültecileri yasa dışı şekilde geri gönderdiği iddia edildi. BBC’nin Türkiye muhabiri Mark Lowen tarafından yapılan haberde gazeteci kimliklerini gizleyerek Tekirdağ’da Suriyeli mültecilerin barındığı bir kampa girdikleri ifade ediliyor. Ahmed isimli bir Suriyelinin açıklamalarına dayandırılan haberde Ahmed’e ‘Suriye’ye gitmek istiyorum’ yazılı bir kağıdın zorla imzalattırıldığından bahsediliyor. Ahmed gibi bazı Suriyelilere de uygulandığı iddia edilen bu durumun hem Türk yasalarına hem de uluslararası kanunlara aykırı olduğu belirtiliyor. Haberde ayrıca Ahmed’in kamplardaki görevliler tarafından dövüldüğü iddiası da yer alıyor.

DAHA ÖNCE DE YALAN HABER YAPMIŞTI

BBC muhabiri Lowen daha önce yaptığı bir haberde 8. sınıf öğrencisi Suriyeli bir çocuğun DAEŞ saflarına katılacak bir DAEŞ sempatizanı, annesini de onun destekçisi olarak göstermişti. Aile tarafından daha sonradan yapılan açıklamada BBC’nin bu haberi yalanlanmıştı. Yine aynı muhabir başka bir haberinde PKK’nın terör saldırılarını ve ateşkese son veren sürecini AK Parti’ye seçim hediyesi olsun diye yaptığını iddia etmişti.

YORUMLAR 7
  • Takoz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman hepsini ingiltereye yollayalım misafir etsinler
    Cevapla
  • Muş li 8 yıl önce Şikayet Et
    Bbc cnn imc de telaş paniğe girdi s peker selo kadar bile laflar etmeden akademisyen ve yandaş hainler yine aynı ağızdan ERDOĞAN düşmanı olduğunu söyle meye başladı ama Kahrolsun lar diyorum
    Cevapla
  • Ozkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ve Bu adam hala bu ulkede gorev yapabiliyorsa, devlet buyuklerime diyecek sozum kalmiyor.
    Cevapla
  • diyarbekirli 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan hadi doğru diyelim beğenmiyorsanız alın 1 milyonunu da daha iyi bir şartlarda bakın bakalım...
    Cevapla
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    bbc neyse bıze acıktan dusmalık yapan bırı ama ıcerdekı haınler turkıyenın dusmanlarına hızmet ettıklerını bu halkın yuzune baka baka utanmadan yapmaları cok buyuk yuzsuzluk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı