Suriye muhalefeti: ABD bizi baskı altına alıyor

Suriye muhalefeti baş müzakerecisi, ABD'nin kendilerini Cenevre'deki barış görüşmelerine katılmaları için baskı altına aldığını açıkladı.

Suriye muhalefeti: ABD bizi baskı altına alıyor
Suriye muhalefeti: ABD bizi baskı altına alıyor
GİRİŞ 25.01.2016 09:49 GÜNCELLEME 25.01.2016 09:49

Suriye muhalefetinin baş müzakerecisi, Cenevre’de barış müzakerelerine katılmaları yönünde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den yoğun baskı altında olduklarını söyledi.

Suriye muhalefetinin önemli grupları, rejimin hava saldırılarını durdurmasını, kuşatmaları kaldırmasını ve gözaltındaki muhalifleri serbest bırakmasını, görüşmelere katılmalarının ön şartları olarak açıkladı.

Ceyşul İslam'ın siyasi bürosundan Başmüzakereci olarak atanan Muhammed Alluş, ABD’nin bu baskısına “büyük bir yanıt” vereceklerini söyledi ancak detay vermedi. Barış görüşmelerinin bu hafta başlayıp başlamayacağı sorusuna ise Aluş, “Bu kararı gelecek saatlere bırakıyoruz” yanıtını verdi.

Çavuşoğlu Kerry ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bugün yapılan görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ile Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde rejim ve muhalefet arasında yapılması öngörülen müzakereler ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Rusya Federasyonu'nun Suriye’deki hava saldırıları hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Kaynak: Reuters

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!