Saddam'ın özel hazinesi bulundu!

ABD’nın Irak’ı işgali sırasında ortadan kaybolan eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin dönemine ait milyonlarca dolar ortaya çıktı.

Saddam'ın özel hazinesi bulundu!
Saddam'ın özel hazinesi bulundu!
GİRİŞ 01.02.2016 09:10 GÜNCELLEME 01.02.2016 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ürdün-Suriye sınırında bir evde pazarlanan paralar 1’e 3 karşığında satılıyor. Yani 3 milyon doların bedeli 920 bin Euro!

2006 yılının Aralık ayında idam edilen zamanın Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin 1. Körfez Savaşı sonrasında ABD ekonomisini zayıflatmak için gerçeğe çok yakın ikiz olarak adlandırılan dolarlar bastırmıştı. ABD’nin 2004’te Irak’ı işgali sırasında hem bu ikiz dolarlar hem de Irak Merkez Bankası’ndaki gerçek dolarlar ortadan yok olmuştu. Şimdi bu kayıp dolarlarla ilgili ortaya ilginç bir iddia atıldı. Saddam dönemine ait olduğu öne sürülen dolarların ‘özel aracılar’ eli ile Ürdün-Suriye sınırındaki bir evde pazarlandığı öne sürüldü. Buna göre, şebeke 3 milyon dolar değerindeki parayı, piyasada 1 milyon dolara denk gelen 920 bin Euro karşılığında satıyor. Saddam dolarlarıyla ilgili iddiayı ortaya atan ise pazarlık görüşmeleri için şahsen Ürdün’e gittiğini söyleyen bir Türk işadamı.

ÖZEL KURYELER DEVREDE

Hürriyet’e konuşan İnan Taptık’ın başında bulunduğu Esse Capitals, büyük ölçekli uluslararası finansal işlemlere de aracılık eden bir şirket. Taptık ile ortağı, Irak Erbilli bir kişi ile tanıştı. N. isimli Erbilli, Saddam’ın ‘ikiz dolar’ olarak söz edilen paraları ile ilgili bilgiler verdi. N. bu paraların piyasaya sürme işlemini yürüten Ürdün’de yaşayan Şeyh A. isimli kişiden söz etti. Bu kişinin, Saddam’ın akraba çevresinden olduğu öne sürüldü.

YORUMLAR 1
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Saddamin 24 milyar Dolari ne oldu Saray kasasindan cikan ???? Irak.ilar saddami cooook arayacaklar daha
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…