Mihraç çetesine ağır darbe

Başta Reyhanlı saldırısı olmak üzere Suriye’deki birçok katliamın baş aktörü terörist Mihraç Ural’a büyük şok!

Mihraç çetesine ağır darbe
Mihraç çetesine ağır darbe
GİRİŞ 03.02.2016 09:28 GÜNCELLEME 03.02.2016 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Terör ve istihbarat birimleri, Suriye'deki birçok katliamda parmağı bulunan ve 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da düzenlenen saldırıda 52 kişinin ölümünden sorumlu tutulan terörist Mihraç Ural'a büyük darbe vurdu. Ural'ın başında bulunduğu 'Mukaveme-i Suri', özellikle Türkmen Dağı bölgesinde rejim güçleriyle birlikte muhaliflere saldırıyor. Bu çete, Suriye'de çok sayıda katliama imza attı. Güvenlik birimlerinden elde edilen bilgilere göre, 'Acilciler' olarak bilinen grubun da lideri eski DHKP-C'li Ural'a kötü haber, sağ kolundan geldi. Ural'ın cephedeki en önemli yardımcısı, 'Şerif' kod adlı Beşir Kanmaz'ın oğlu Münir Sahilli (30), ocak ayının son haftası gözetleme yaparken muhalifler tarafından vuruldu. Suriye içinde tedaviye başlanan Sahilli, durumunun kötüye gitmesi üzerine Suriye'den kaçak yollarla Hatay'a getirildi.

HATAY'A KAÇAK GELDİ

Hatay'da Defne Devlet Hastanesi'ne yatırılan Sahilli, 27 Ocak'ta güvenlik birimlerinin operasyonuyla hastanede yakalandı. Sorguya alınan Sahilli'nin örgütle ilgili kritik bilgiler verdiği öğrenildi. Güvenlik güçlerine, serbest kalma karşılığında itirafçı olmak istediğini söyleyen Sahilli, gözaltına alındıktan bir gün sonra Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak İskenderun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Sahilli'nin, Beşir Kanmaz'ın öz oğlu olduğu, ancak başka bir ailenin nüfusuna kayıtlı göründüğü için soyadının öz babasından farklı olduğu öğrenildi. Sahilli'nin babası 'Şerif' kod adlı terörist Beşir Kanmaz, Mihraç Ural liderliğindeki örgütün beyin takımı arasında bulunuyor. Sahilli'nin tutuklanması, Esed rejimi tarafından üst düzey silah, mühimmat ve mali destek alan Mukaveme-i Suri'de moralleri altüst etti.

İhlal var şüphe yok

Rusya'ya ait SU-34 tipi bir savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiğine ilişkin bir doğrulama da ABD'den geldi. Rus yetkililerin daha önceki sınır tacizlerinde de olduğu gibi ısrarla 'ihlal yaşanmadığını' iddia etmesine karşılık ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rus savaş uçağının, 29 Ocak'ta Türk ve NATO hava sahasını ihlal ettiğini doğruladı. Kirby, Rusya'yı Türk hava sahasına saygı göstermeye ve bölgede istikrarsızlığı daha da artırabilecek eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

Cihat Arpacık - Yenişafak
 

 

YORUMLAR 1
  • Muhammet Özdemir 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen kim, Mercidabık'ın intikamını almak kim. Yarın üç sonra Suriye olayı bitince bakalım kuyruğunu kısarak hangi Avrupa ülkesinde soluğu alacaksın. Devrimcilik ayağına harem kurup, Anadolu'nun masum gençlerini düşürdüğün tuzağın hesabını vereceksin. Bütün ümmetin duası, sen ve sizinkileri akıttığınız kanda boğmaya yetecek inşallah... Allah doğruların ve halkının geleceği için saf tutanların yardımcısıdır. Sizin ölüleriniz eşek cennetini boylarken, bizimkiler de cennetlik bu da sana kapak olsun Mihraç...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı