Cenaze törenine on binlerce kişi katıldı

Pakistan'da eski Pencap Eyaleti Valisi Selman Tasir'i öldüren Mümtaz Kadri için cenaze töreni düzenlendi. Törene onbinlerce kişi katıldı...

Cenaze törenine on binlerce kişi katıldı
Cenaze törenine on binlerce kişi katıldı
GİRİŞ 02.03.2016 09:43 GÜNCELLEME 02.03.2016 09:44

Mümtaz Kadri'nin naaşı, cenaze namazı için Ravalpindi kentindeki Liyakat Bağ  Meydanı'na getirildi.

On binlerce kişinin katıldığı törende yoğun güvenlik önlemleri alındı.  Liyakat Bağ Meydanı'na giden yollar polis tarafından kapatıldı. Cenazede zaman  zaman Kadri lehine sloganlar atan kalabalığın, cenaze aracına da güller attığı  görüldü.

Olası gösteri ihtimaline karşı İslamabad ve Ravalpindi'de güvenlik  tedbirleri arttırılmış, okullarbugün tatil edilmişti. Ayrıca, İslamabad'daki  hükümet binaları ve diplomatik misyonlara giden yollar ile Ravalpindi'deki ana  yollar trafiğe kapatılmıştı. Kadri'nin idam edilmesi dün dePakistan'daki bazı  şehirlerde protesto edilmişti.

Yaklaşık 100 milyon kişinin yaşadığı, ülkenin nüfusu en kalabalık  eyaleti Pencap'ın valisi Tasir, 4 Ocak 2011'de başkent İslamabad'daki Kohsar  Market'te o dönem yakın korumalığı görevinde bulunan Kadri tarafından, İslam  dinine hakareti cezalandıran yasalara muhalif olduğu gerekçesiyle öldürülmüştü.

Daha sonra tutuklanarak ceza evine gönderilen Kadri, idama mahkum edilmişti. Son  olarak Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'den cezasının infazının durdurulması için af  dileyen Kadri'nin bu talebi reddedilmişti.

Eyalet valisi Tasir'in öldürülmesi, Pakistan'da eski başbakanlardan  Benazir Butto'nun 2007 yılının Aralık ayında intihar saldırısı sonucu hayatını  kaybetmesinden sonra ikinci büyük siyasi cinayet olarak kayıtlara geçmişti.

  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap