Katliam yaptılar!

Deniz Memelileri Araştırma Enstitüsü (ICR), Japon balina filosunun bu yıl Antarktika'da 333 balinayı katlettiğini açıkladı.

Katliam yaptılar!
Katliam yaptılar!
GİRİŞ 24.03.2016 20:08 GÜNCELLEME 24.03.2016 20:28

ICR, yaptığı açıklamada Japon balina avcılarının, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) 2014'te Japonya'nın "bilimsel amaçlı" balina avı programını yasa dışı ilan etmesine karşın Güney Okyanusu'nda avlanmaya çıktığını belirtti.

Açıklamada, aralık ayından bu yana aralarında gebe olanların da bulunduğu 333 balinanın Antarktika sularında zıpkınlanarak öldürüldüğü ifade edildi.

Elde edilen koordinatlar, balina katliamının Güney Okyanusu Balina Koruma Alanı, AvustralyaBalina Koruma Alanı ve Ross Denizi'nde yapıldığını ortaya koydu.

TOPLU KATLİAMA ONAY VERİLDİ

Denizlerde hayatı korumak için eylemlerde bulunan "Sea Shepherd Global" örgütünün Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Alex Cornelissen, "UAD, bir buçuk yıl önce Japonya'nın balina avı programını yasa dışı ilan etti. Birkaç ay sonra da Avustralya Federal Mahkemesi, yasa dışı avlanan balina avcılarından bir milyon dolar para cezası talep etti. Tüm bunlara karşın Japonya hükümeti, Güney Okyanusu'nda koruma altına alınan Minke balinalarının toplu olarak katledilmesine onay verdi" dedi.

Cornelissen, Japonya'nın "kötü niyetli" hamlesinin, uluslararası hukukun ve diplomasinin açık bir ihlali olduğunu ve hukukun üstünlüğüne saygı duyan bütün milletler için tehlikeli bir emsal teşkil ettiğini dile getirdi.

Sea Shepherd Avustralya Genel Müdürü Jeff Hansen de Avustralya ve Yeni Zelandahükümetlerinin verdiği sözlerin, Avustralya Balina Koruma Alanı'ndaki balinaların yasa dışı avlanmasını engelleyemediğini söyledi.

Avustralyalıların çoğunun, hükümetten balina katliamlarının önüne geçmesi için okyanusa gemi yollamasını istediğini ancak bunun yapılmadığını belirten Hansen, Sea Shepherd olarak Avustralya hükümetinden balina avcılarının yerlerini bildirmesini istediklerini kaydetti.

ANONYMOUS SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Küresel bilgisayar korsanları grubu "Anonymous", geçen senenin sonunda balina avına çıkan Japon gemilerini protesto etmek için Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin resmi internet sitesine saldırı düzenlemişti. Anonymous, saldırıdan birkaç saat önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Japon gemilerinin balina avına çıkmasını eleştirmiş ve Abe'nin internet sitesinin çökertileceği tehdidinde bulunmuştu.

Çevreciler ve hayvan hakları eylemcilerinin tüm protestolarına karşın Japonya, Antarktika'daki yıllık balina avını yineleme kararı almıştı. Üç ay sürecek av sezonunda yüzlerce balinanın avcılar tarafından katledilmesi bekleniyor. Geçen yıl Japonya, bölgeye gönderdiği gemilerin bilimsel araştırma yapacağını ileri sürmüş ancak Uluslararası Adalet Divanı programın bilimsel olmadığına hükmetmiş ve Japonya'nın balina avına son vermesi gerektiğini açıklamıştı.

Avustralya da "Güney Okyanusu Balina Barınağı" olarak koruma alanı ilan edilen bölgede avcılık yapan Japon gemisine 1 milyon dolar para cezası vermişti.

Sea Shepherd Global örgütü, yıllardır denizlerde yaşamı korumak için eylemde bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama