ABD'den Çin'e büyük tepki!

ABD, Çin’in sansür uygulamaların birçok Amerikalı şirkete zarar verdiği belirterek, ülkenin bu uygulamalardan vazgeçmesini söyledi.

ABD'den Çin'e büyük tepki!
ABD'den Çin'e büyük tepki!
GİRİŞ 09.04.2016 00:13 GÜNCELLEME 09.04.2016 00:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çin, sahip olduğu dış dünyaya kapalı yapısıyla, günümüz dünyasında hakkında en az bilgi sahibi olan ülkelerin başında geliyor.

Nüfus sayımındaki hareketliliği açıklamaması gibi ülke içi faaliyetleri dış dünyaya bildirme yoluna gitmeyen Çin sahip olduğu ekonomi ve insan gücü ile kendi içişlerine karışılmasını bu yönle önlemiş oluyordu.

Fakat, kapalılık politikasını ülke içi ile sınırlı tutmayan Çin, ülke dışından sağlanan firma hizmetlerini de kabul etmiyordu. Yani Çin, kendi ülkesi haricindeki pek çok şirkete sansür uygulayabiliyordu.

Başta internet siteleri, sosyal medya uygulamalarına yönelik olarak uygulanan sansür politikaları, ABD’nin canını sıkmışa benziyor.

Reuters'da yer alan habere göre ABD kaynaklı olarak yayınlanan ticaret raporu’nda 2013 yılından sonra ilk kez, Çin’in internet sansürü bir ticaret engeli olarak adlandırıldı.

2013 yılından beri Xi Jinping’in Cumhurbaşkanı olmasının altı çizildiği raporda,Google ve Google’ın sağladığı pek çok hizmetin Çin’in güvenlik duvarı nedeniyleÇin kullanıcılarına aktarılamadığı ifade edildi.

İsmi belirtilmeyen bir ABD Ticaret Temsilcisi, küresel nitelikli olarak hizmet veren 25 servisten, 8’inin Çin tarafından bloke edildiğini ifade ederken, söz konusu web sitelerinin engellenmesinin küresel ticaretin verdiği hasarın büyük boyutlarda olduğunu dile getirdi.

Raporda ayrıca Çin’in geçtiğimiz on yıl içerisinde sık sık filtreleme işleminigerçekleştirmesinin, kendilerine yabancı olan internet sitelerindeki yabancı tedarikçilerden bilgi alımı konusundaki tereddütlerinin sebebiyet verdiği şeklindeki ifadelere yer verildi.

Google, Facebook, Twitter’ın Çin’in bazı noktalarında yasaklanmış olduğu biliniyor. Çinli yetkililer web sayfalarını kontrol tercihlerinin küresel terörizmkarşısında sosyal istikrarı ve siyasi güvenliği korumak amacıyla var olduğunu belirtiliyorlar.

Çin, günümüzde “Great Firewall” olarak bilinen dünyanın en gelişmiş çevrimiçi sansür mekanizmasını işletiyor.

YORUMLAR 13
  • feyz_747 8 yıl önce Şikayet Et
    büyük şeytan Amerika =usa çin E giremeyip karıştıramıyor diye üzülüyormuymuş bakem vah vah vah canını sıkma Amerika oda büyük görünen küçük şeytan... !
    Cevapla
  • Bayram 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi hakim olamıyor zoruna gidiyor, ben çinde yaşıyorum her şey çok güzel, adamlar kendi google, youtebe, facebook larını oluşturmuş, hiç sıkıntı olmadan istedikleri he şeye ulaabiliyorlar.
    Cevapla
  • yalan dedektifi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben de Çin'de yaşıyorum Çinlilerin kendisi bile whatsap, ayrıca email Gmail Servisleri hatta daha da ileri gidersek bazen hotmailine ulaşamadıklarından şikayetçiler. Sen Çin'de yaşadığına emin misin sakın Arizona falan olmasın?
    Cevapla
  • cihat 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi Çin Halk Cumhuriyetine de demokrasiyi getirsenize.Yemez değil mi?
    Cevapla
  • hadi bakalım 8 yıl önce Şikayet Et
    Çin e de demokrasi getirin de görelim. Gücünüz ancak gelişmemiş ülkelere yeter
    Cevapla
  • AlayinaTrivela 8 yıl önce Şikayet Et
    Günümüz dünyasında hakkında en az bilgi sahibi olan ülkelerin başında mı geliyor? KUZEY KORE!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu