Belçikalı Türkler PKK ve DAEŞ'i protesto etti

Belçika'nın Gent şehrinde yaşayan Türkler, PKK ve DAEŞ terörünü kınamak için yürüyüş düzenledi.

Belçikalı Türkler PKK ve DAEŞ'i protesto etti
Belçikalı Türkler PKK ve DAEŞ'i protesto etti
GİRİŞ 10.04.2016 21:14 GÜNCELLEME 11.04.2016 06:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

"Gent Teröre Karşı" adlı yürüyüş, kentin Meerhem Caddesi'nden  başlayarak, yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki şehir merkezindeki belediye  binasının önünde sona erdi.

Yüzlerce kişini katıldığı yürüyüşte, sık sık "PKK, terör örgütü",  "IŞİD, terör örgütü", "Gent teröre karşı" sloganları atıldı. Katılımcılar Türk,  Belçika, Azerbaycan ve Pakistan bayraklarının yanı sıra "Terörü durdurun",  "Terörün dini yoktur" yazılı pankartlar taşıdı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Etkinliğin organizatörlerinden Enderun Vakfı Başkan Yardımcısı Semih  Baykal, Brüksel'deki terör saldırıların ardından Belçika halkının terörü İslam'la  aynı cümlede kullanmaya başladığını belirterek, "Biz bunu engellemek, durdurmak  istedik. Brüksel'deki olaylara, Paris'teki olaylara biz de üzülüyoruz." dedi.

Avrupa'da IŞİD'in terör eylemlerinin yeni olmasına rağmen dünyada son  15 senede 140 bin kişinin teröre kurban gittiğini ve bunların çok büyük bölümünü  de Müslümanların oluşturduğunu kaydeden Baykal, "Terörü İslam'la aynı kefeye  koymak doğru değil. Son Brüksel olayları nedeniyle,11 Eylül sonrası Amerika'daki  Müslümanların yaşadıklarını bizim de burada yaşayacağımızdan korkuyorum.  İnsanlara İslam'ın böyle şeyler emretmediğini göstermek istedik. O yüzden de  böyle bir yürüyüş gerçekleştirmek istedik." diye konuştu.

Baykal, yürüyüşün ilk önce terör örgütü PKK'ya karşı yapılmasının  planlandığı ancak Brüksel saldırıları sonrası bunu tüm terör örgütlerine karşı  bir etkinlik olarak gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi.

Yürüyüşe katılan Ayşe Topdemir, "Teröre karşı sesimizi duyurmak ve  terörü lanetlemek için buradayız. Hem Türk hem Belçika vatandaşıyım. Terör  olayları ne burada ne de kendi vatanımda olsun isterim. O yüzden de teröre karşı  olan bu etkinliği desteklemeye geldim." ifadelerini kullandı.

Diğer bir katılımcı Zeynep Dönmez ise terörün her yerde masumları  hedef aldığını belirterek, "Artık dursun yeter. Biz de bu yürüyüşe katılarak  sesimiz duyurmak istedik." dedi.

YORUMLAR 7
  • Rms 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun size. Allah a şükür her yerden sesimiz duyuluyor. ibreti alem bir Diriliş olacak . İşine gelmeyen kuduruyor !!!!
    Cevapla
  • Roberto 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk dais fargi yok abd pkk ortadogu tam karistiramadi sais kurdu nasil oluyor sivil birorgut dunya bas edemiyor burrdai emperyalizim amaclarn cikariortadoyu 1200 yil oncesine donusturmek
    Cevapla
  • katip efendi 8 yıl önce Şikayet Et
    allah o yürüyüşe katilanlardan razi olsun . bunun gibi yürüyüşü her yerde avrupanin dort bir tarafinda organize olup yapilmasi lazim . bakin pkk durmuyor cadir aciyor broşürler dagitiyorlar , biz turkler dunyanin her yerindeyiz onladan daha çoguz bizim bir ve diri olmamiz lazim .almayada yapilmasi lazim fransada ingilterede ayarlanmasi lazim
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkler ve Müslümanlar birleşince herseyi başarabiliriz korksun teröristleer ve avrupa
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Asil bunu Almanyada yapilmalı nekadar Alman bize dost gibi gösterişi hep sow hic sewmez turkleri Pkk sewr bide bizden 50millyar senede wergi ödyen Toplumuz en calışkan Toplumuz nekadar bizi sewmese okadar da biz gucleniriz bir oluruz bunar Yahuditoplumla Teroristleriyle Türkiyeyi karışdımak icin yardimyataglikediyor Terorisleri pkk Deaş Bürolar acdırdı Alman adı Almacı Faşistden nebeklenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı