ABD'ye büyük şok! İran dediğini yaptı!

İran, varlıklarını dondurarak 1955 yılındaki bir anlaşmayı ihlal ettiğine öne sürdüğü ABD`yi dava etti.

ABD'ye büyük şok!  İran dediğini yaptı!
ABD'ye büyük şok! İran dediğini yaptı!
GİRİŞ 16.06.2016 10:55 GÜNCELLEME 16.06.2016 10:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran, varlıklarını dondurarak 1955 yılındaki bir anlaşmayı ihlal ettiğine öne sürdüğü ABD'yi BM'nin ana yargılama kurumu olan Uluslararası Adalet Divanı'nda dava etti. 

Dava, ABD'de Yüksek Mahkeme'nin Nisan ayında aldığı İran ile ilişkili terör saldırılarının kurbanlarının zararlarının tazmini için İran'ın ABD'de dondurulmuş bulunan 2 milyar dolartutarındaki varlığının kullanılabileceği kararının ardından geldi. 

'BOĞAZINDAN RAHAT GEÇMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, mayıs ayında ABD'nin İran'ın 2 milyar dolar değerindeki mal varlığına el koyması konusunu uluslararası mahkemeye taşıyacaklarını bildirmişti.

Ruhani "İran milleti ve Merkez Bankası'na ait olan bu paranın Amerika'nın boğazından rahatça geçmesine izin vermeyeceğiz " demişti.

YORUMLAR 4
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Israil ABDdüsmangörükmesi heb ayni oyun Masonikler Diyni insanlari Asiymiliren yapmış ama milleti Dirniyor bu Guruhlar heb Annaşmalı ABD le Iran Masonikler Başdaki Diktator Humeni bir Masonhocası kimnederse desi ar Demokrati olsaydį ayni Türkiye gibi ozgür olacakdı Ingiliz we Fransa bu guruhu yerleştirdi berabe Abd masonik Wanpirler Petrolu DinDiktatorlukoynuyan masonikle milleti gercek Persişe dewletin sayibleri hepisi 10millyonUyuşturu bahmli yapdılar ayni Cina gibi Opiom alişdirdiy zaman unutmadk 100millyon Insani bahamli yapdı ingilizler Bahamlilik onari Silahlari
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    İranın,amerikaya düşmanlığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu.Daha da devam edecek.Başkaları zırvalasın dursun.Şuraya hangi yazdığınız yorum gerçek çıkmış?
    Cevapla
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    iran, abd, ingiltere, israil bir grup milletin vilayetlerinden bir kaç tanesi sadece.
    Cevapla
  • Asrın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu İsrail dostu ABD yandaşı İran da bilmiyor ki kimi kandırsın.Bizde yedik. Heh gerçekten de İran ABDye düşman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor