ABD-Rusya hattı ısındı Açıklama bu kez Kremlin'den

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov 'Bir rejimi ortadan kaldırmanın terörle mücadeleye katkı sağlayacağını düşünmüyorum' dedi.

ABD-Rusya hattı ısındı Açıklama bu kez Kremlin'den
ABD-Rusya hattı ısındı Açıklama bu kez Kremlin'den
GİRİŞ 17.06.2016 18:42 GÜNCELLEME 17.06.2016 18:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin devrilmesinin bölgeyi büyük bir kaosa sürükleyebileceğini ileri sürdü.

St. Petersburg'da gazetecilere açıklama yapan Peskov, ABD Dışişleri Bakanlığında danışman olarak görevli kişilerin, Suriye'de Esed yönetiminin hedef alınması yönünde Washington’un politikasını değiştirmesi için yazdığı yazıyı değerlendirdi.

"ŞİDDET KULLANMAYALIM, KAOS OLUR"

Peskov, bu konuda basında çıkan haberler dışında kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirterek, "Bu nedenle bir yorum yapmam mümkün değil. Ancak başka bir ülkenin yönetimini şiddet kullanarak devirme çağrıları bizim için anlaşılabilir bir durum değil. Bir rejimi ortadan kaldırmanın terörle mücadeleye katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Bu, bölgeyi büyük bir kaosa sürükleyebilir." dedi.

"SALDIRALIM" ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığında hükümete Suriye konusunda danışmanlık yapan 51 görevli, Suriye’de Esed yönetiminin hedef alınması yönünde görüş bildirerek yönetimin politikalarına karşı çıkan bir yazı kaleme almıştı.

Gazetenin ulaştığı imzalı metnin kopyasında danışmanların, çatışmaların durdurulması anlaşmasına ilk günden bu yana riayet etmeyen Esed yönetimine karşı "askeri saldırı" çağrısında bulunduğu kaydedilmişti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye politikasının ağır şekilde eleştirildiği yazıda, Rusya’nın ABD tarafından eğitilen muhaliflere saldırdığa ve Esed rejiminin hiçbir anlaşmaya uymadığına dikkatler çekilirken, Rusya ve Suriye yönetiminin bu tavrına karşı ABD’nin daha fazla güç göstermesi gerektiği vurgulanmıştı.

YORUMLAR 4
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    turkiye iran rusya suudlar bir araya gelmeli suriyede kalici bir ateskes ve cozum surecine merhametle adaletle karar verilmeli abd avrupayi bu isin icine sokmamaliyiz. cunki abd kendi ne yaptigini bilmiyor abd kendi yolunu sasirmis vaziyette ingiliz akliyla ortadoguya ve rusyaya suudlara turkiyeye darbe vurma pesindeler bunu isteyen karunlar var. biz bu batakligi kurutmaliyiz.aksi ortadoguyu savasa sokma pesindeler zaten o fravunlar israilogullarinida kullanip pis islerini yaptiriyorlar onlarida kurtarmali papa ile patrik tevhid ile birlesmelidir italyayi vatikanida yakina alin.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah birbirinizi yersiniz de Suriye de yaptığınız katliamların hesabı sorulur. Fetih suresinde müminlere yapılanlar cezalandırılacağı belirtiliyor. Bence Rusya'yı çok kötü günler bekliyor. (Ey münafıklar!) Siz aslında, Peygamberin ve inananların bir daha ailelerine geri dönmeyeceklerini sanmıştınız. Bu, sizin gönüllerinize güzel gösterildi de kötü zanda bulundunuz ve helaki hak eden bir kavim oldunuz.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslumanlar sahipsiz nede olsa firavun kafirler.saldırın bakalım Rabbim size öyle. Bir saldiracakki neye uğradığınızi şasacaksiniz
    Cevapla
  • erdem 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin ne işiniz var o zaman orada
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama