Litvinenko Müslüman mıydı?

İngiltere'de esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden Rus ajan Litvinenko, ölmeden önce Müslüman geleneklerine göre gömülmek istemiş. Peki, bu iddiayı kim dile getirdi?

Litvinenko Müslüman mıydı?
Litvinenko Müslüman mıydı?
GİRİŞ 04.12.2006 16:21 GÜNCELLEME 04.12.2006 16:21

İngiltere'de zehirlenerek öldüğü açıklanan eski KGB ajanı Aleksandır Litvinenko'nun, ölmeden önce cenazesinin 'Müslüman geleneklerine uygun olarak' gömülmesini istediği bildirildi.

Litvinenko'nun babası Valter Litvinenko Rus Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, kollarındayken hayatını kaybeden oğlunun, cenaze töreninin Müslüman geleneklerine uygun bir şekilde yapılmasını istediğini söyledi.

Oğlunun bu isteğine olumlu karşılık verdiğini belirten baba Litvinenko, 'Ona aynen istediğin gibi olacak dedim. Önemli olan her şeye kadir olan yaratıcıya inanmak. Tanrı tektir' dedi.

Oğlunun ölümünden eski KGB ajanlarının sorumlu olduğu iddialarına katılmadığını, öldürülmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rolü olduğuna inandığı söyleyen Valter Litvinenko, 'Hiçbir emekli örgütü gibi bir kuruluş eski ajanı öldürmez. Oğlumun öldürülmesi için tepeden gelen bir emir vardı. Bunun, Putin'in izniyle Rus gizli servisleri tarafından yapıldığına dair hiçbir kuşkum yok' diye konuştu.

Litvinenko, oğlunu toprağa verdikten sonra tehlikeli olmasına rağmen Rusya'ya döneceğini de sözlerine ekledi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta Gedson Fernandes transferi resmileşti! İşte kasaya girecek rakam
Turizm geliri ilk 6 ayda rekor kırdı! 26 milyar dolara yaklaştı