ABD'den Rusya'ya Kırım uyarısı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'nın Kırım için adım atmaması halinde yaptırımların devam edeceğini söyledi.

ABD'den Rusya'ya Kırım uyarısı
ABD'den Rusya'ya Kırım uyarısı
GİRİŞ 07.07.2016 17:51 GÜNCELLEME 07.07.2016 17:59
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Ukrayna'daki gerilimin sona ermesi için üzerine düşenleri yapmadığı sürece yaptırımların devam edeceğini belirtti.

Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüştü. Basına kapalı görüşmenin ardından Poroşenko ve Kerry ortak basın toplantısı düzenledi.

'YASA DIŞI GÖZALTINA ALINANLAR'

Kırım’ın işgalden kurtarılması için uluslararası mekanizmanın oluşmasında ısrar etmeyi sürdürdüklerini belirten Poroşenko, Ukrayna’nın açık, net ve şeffaf bir mekanizma önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Poroşenko, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oluşturacağımız bu mekanizmaya Avrupa Birliği ve ABD dahil olmalıdır. Buna Budapeşte memorandumunun garantörleri de katılmalıdır. Bu formatı ‘Cenevre Artı’ olarak adlandırmak mümkün. Aynı, Kırım’ın işgalden kurtarılması için yol haritasının belirlenmesi, Kırım Tatar halkının haklarının korunması, yasa dışı gözaltına alınanların serbest bırakılması konuları gibi, hızla bu sürecin organize edilmesi için görüşmelere başlanması gerekir.”

'ABD 23 MİLYON DOLAR VERECEK'

Bakan Kerry ise Donbas’ta çatışmalardan zarar görenler için ABD’nin ek yardımda bulunacağını söyleyerek “Bugün Devlet Başkanı Poroşenko’ya söyledim. ABD Ukrayna’nın doğusunda çatışmalardan zarar görenler için ilave 23 milyon dolar verecektir” dedi.

Donbas’taki çatışmaların Minsk Anlaşması'nın faaliyete geçirilmesiyle durdurulabileceğine işaret eden Kerry “Çatışmaların durdurulması sadece Minsk Anlaşması'nın yerine getirilmesi, ateşkesin sağlanması, AGİT misyonunun bölgede serbest çalışması, esirlerin serbest bırakılması, seçimlerin yapılması ve Ukrayna’nın egemenliğinin tam olarak sağlanmasıyla mümkündür” ifadelerini kullandı.

'RUSYA SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEZSE...'

ABD’nin Kırım ile ilgili olarak Rusya’ya yaptırımlarını sürdüreceğini vurgulayan Kerry şunları kaydetti:

“Rusya, gerilimin sona ermesi için sorumluluklarını yerine getirmezse yaptırımlar devam edecek. Kırım hususunda da aynı şekilde. Kırım hususunda bizim yaptırımlarımız, çözümün gerçekleşmesine kadar devam edecektir. Eğer Rusya gerilimin sona ermesi yolunu seçerse uluslararası toplum bunu alkışlayacaktır. Devlet Başkanı Poroşenko ile işbirliği yapacağız.”

Kerry “Başkan Obama adına, ABD’nin Ukrayna’nın yanında duracağına emin olmanızı istiyorum” dedi.

YORUMLAR 40
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın ırağa girdiği girdiği yıllarda,basrada Ahmet al hassan hazretlerinin(mehdi as mın imamlarından)zuhur ettiği söylendi.Kerametleri vardır. Şuan yaşıyor.Çok sıkı takip etmemiz lazım.
    Cevapla
  • sertaç özer 7 yıl önce Şikayet Et
    Danşıklı dövüç diyor.Arkadaşım sen nerde yaşıyoun?Amerika ve avrupa zaten şuan rusyaya kırım içim yaptırım uyguluyor.Amerika uyguladığım bu yaptırımları artırırım diye tehdit ediyor.Yani amerika iki de bir sanki yaptırım uygularım dşye mi konuşuyor da danışıklı olsun.Zaten var olan bir yaptırım var şuan rusyaya. Ama tabi rusya pek etkilenmiyor gibi o başka.
    Cevapla
  • öztürk 7 yıl önce Şikayet Et
    haberi okumadım tek düşüncem Türkiye ile ara düzelmeye başlayınca ters tepmeye devam politikası
    Cevapla
  • bahadir 7 yıl önce Şikayet Et
    demekki abd, ruslarla saglam anlasmalar yapmis.
    Cevapla
  • ali baba 7 yıl önce Şikayet Et
    danisikli dovus izkemekten biktik. iyi bir kapisin yerse ..... gorelim sizi. artik aldatmayi birakin
    Cevapla
  • mert akgün 7 yıl önce Şikayet Et
    izlemekten bıkmış.Bütün dünyanın birbirine girmesini mi istiyosn.baze tansiyon yüksekliyo bazen düşüyor.ama bir gün tansiyon yüksle yüksele patlayacak.bunlar şimdiden atışıyorlar.bir gün bardağı taşıracak bir şey çıkacak Olayı anlamadan danışıklı dövüş deyin.İnsanlar böyle bir şey demiyorlar. Yanlız savaştaki nüklerden türkiye de etkilenir.Kolay değil savaş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var