İşte dünyanın konuştuğu o kadın!

ABD'de düzenlenen gösterilerde polislere karşı duran genç kadının kim olduğu ortaya çıktı.

İşte dünyanın konuştuğu o kadın!
İşte dünyanın konuştuğu o kadın!
GİRİŞ 11.07.2016 15:47 GÜNCELLEME 11.07.2016 16:19

ABD'de siyahların polis tarafından öldürmesine karşı ülkenin pek çok eyaletinde düzenlenen gösterilerde 100'ün üzerinde kişi gözaltına alındı, basının objektiflerine ise çok sayıda kare takıldı. O fotoğraflardan en dikkat çekeni, polise karşı direnen 28 yaşındaki hemşire Ieshia Evans oldu.

Kat kat zırhla kuşanmış iki polisin karşısında sakince dururken görüntülenen kadın bir anda tüm ülkede yeniden alevlenen sivil haklar gösterilerinin simgesi oldu.

New Orleanslı fotoğrafçı Jonathan Bachman’ın çektiği fotoğraf, sosyal medyada da binlerce kez paylaşıldı. Şimdi o fotoğraftaki kadının kim olduğu ortaya çıktı. 28 yaşındaki Ieshia Evans bir çocuk annesi bir hemşire. Polisin çağrısına uymayarak sakince karşılarında duran Evans'ın 24 saat gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Fotoğrafı Facebook üzerinden paylaşanlardan birisi de New York Daily News gazetesinin muhabirlerinden Shaun King'di.

BBC Türkçe'nin haberine göre, King'in 'Baton Rouge'dan etkileyici bir fotoğraf' mesajıyla paylaştığı fotoğrafın altında "Efsanevi. Bu kare tarih ve sanat kitaplarında yer alacak" yorumunu yapan bir Facebook kullanıcısının yorumu ise 3 bin 300'ün üzerinde kişi tarafından beğenildi. Reuters haber ajansı, fotoğraftaki kadının daha sonra gözaltına alındığını ve hakkında fazla bilgi olmadığını söylüyor.

Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu İdaresi fakültesinde profesörlük yapan ve bir zamanlar 100 Etkileyici Afrikalı listesinde yer alan Calestous Juma da fotoğrafı paylaşan önemli isimlerden biriydi.

Polislere karşı duran genç kadın başka açıdan Associated Press (AP) fotomuhabiri Max Becherer tarafından da fotoğraflandı. AP, kadının yol üzerinden çekilmeyi reddedince polis tarafından gözaltına alındığını aktardı.

Louisiana’nın yerel gazetesi The Advocate’a göre protestolar pek barışçıl geçmedi. Polis 102 kişiyi tutukladı ve 8 tabanca ele geçirdi. Bir polis memuru kendisine fırlatılan bir cisim nedeniyle birkaç dişini kaybetti. Fotoğrafın sahibi Bachman’dan yorum alınamadı ama Baton Rouge fotoğrafları dünya çapında ses getirmeye devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek