Obama'ya mektup yazdı: Derhal geri verin!

Ahmedinejad, Obama’ya bir mektup yazarak, 2 milyar dolar değerindeki İran'ın malvarlığının geri verilmesini istedi.

Obama'ya mektup yazdı: Derhal geri verin!
Obama'ya mektup yazdı: Derhal geri verin!
GİRİŞ 09.08.2016 17:13 GÜNCELLEME 09.08.2016 17:13
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanı Barack Obama’ya bir mektup yazarak, ABD'nin el koyduğu yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki İran'ın malvarlığının geri verilmesini istedi.

MERHAMETLİ BİR NASİHATTE BULUNUYORUM

Ahmedinejad, 'Selamün Aleyküm’ diye başlayan mektubunda, "Merhametli bir şekilde size nasihatte bulunuyorum, bu kara lekenin iki ülke tarihinde sizin adınıza kaydedilmesine müsade etmeyin" diye yazdı.

DERHAL VE TAM OLARAK GERİ VERİN

ABD'nin İran'daki çıkarlarını koruyan Tahran'daki İsviçre Büyükelçiliği’ne iletilen mektupta, Ahmedinejad Obama'dan İran'ın el konulan malvarlığının " derhal" ve "tam olarak" geri verilmesini ayrıca oluşan zararın da telafi edilmesini talep etti.

Mektubunun siyasi bir boyut taşımadığını söyleyen Ahmedinejad, yazısının sonunda ise kendisini "İran milletinin hizmetkârı" olarak tanımlayarak daha önceki makamlarına değinmedi.ABD Yüksek Mahkemesi, çeşitli terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenmesi için Nisan ayında İran'ın ABD'deki yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki malvarlığına el koymuştu.Olaydan aylar geçmişken Ahmedinejad'ın konuya ilişkin tepkisini yeni göstermesi ülkede tartışma konusu oldu. Ahmedinejad'ı eleştirenler, bunun önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir seçim propagandası çalışması olduğunu ileri sürüyor.

 

YORUMLAR 19
  • ömer faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sitede putin için yazılanları gün gibi hatırlıyorum. hadi şimdi de aynı yorumları yazın göreyim.sizi siz sahibine göre hareket eden lerdnsiniz. yarın İRAN içinde çok güzel şeyler yazarsınız. yeterki REİS işaret etsin. bu yorumların çoğu fetö cülere ait. fetö giremediği ve giremeyeceği tek islam coğrafyası İRAN. işte gerçek kahramanlar bunlar ilk arayıp kınayan yine bunlar.siz varın birilerine hizmete devan edin
    Cevapla
  • caretta 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika canı istediği zaman istediği gibi davranamaz. bu resmen gasp tır . hırsızlıktır. uluslar arası hukuka aykırıdır. amerika bu davranışlarıyla dünyada sürekli amerikan karşıtlığını güçlendiriyor.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben de "Gülen'i verin."dedi sandım.Gerçi İran kesin FETÖ ile beraber çalışıyordur.
    Cevapla
  • ayşe 7 yıl önce Şikayet Et
    ebrehe hep yaşar.
    Cevapla
  • Hattap 7 yıl önce Şikayet Et
    Ebeden kökün kazına iran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim