ABD'den İsrail'e dev askeri yardım

Filistin'e yönelik saldırılarıyla tepki çeken İsrail'e, ABD tarafından askeri yardım yapılacağı iddia edildi.

ABD'den İsrail'e dev askeri yardım
ABD'den İsrail'e dev askeri yardım
GİRİŞ 13.09.2016 17:53 GÜNCELLEME 13.09.2016 19:24
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Ortadoğu'da son zamanlarda yaşanan ülkeler arası gelişmeler, ABD'nin bölgedeki aktif rolünü kaybetmeye başladığına dair yorumları beraberinde getiriyor. G-20 zirvesinde diğer ülkelerin, ABD ve batı ülkelerine karşı göstermiş oldukları tutum da, bunun somut bir göstergesi olarak yorumlandı.

Bu gelişmelerin ardından Haaretz gazetesi, bölgeyi için son derece ilgi çekici bir iddia ortaya sürdü. Gazete, ABD'nin İsrail'e askeri alanda 38 milyar dolarlık yardım yapacağını öne sürdü.

Gazetenin internet sitesinde yer alan habere göre, ABD ile İsrail arasında askeri alanda önümüzdeki 10 yıl süresince 38 milyar dolarlık yardımı kapsayan bir anlaşma yapılması planlanıyor.

İSRAİL'DEN ABD'YE ZİYARET

ABD'ye giden İsrail Milli Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel'in bu kapsamda Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile görüşeceği belirtildi.

Söz konusu anlaşma için Kasım 2015'ten bu yana görüşmeler yapıldığı, anlaşmanın anti füze sistemlerinin geliştirilmesi gibi konuları içereceği kaydedildi.

İMZALAR BUGÜN ATILIYOR

Haberde anlaşmanın bugün imzalanacağı öne sürülürken, ABD ya da İsrail makamlarından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR 69
  • tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    büyük savaşin ayak sesleri
    Cevapla
  • adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yardım suriye kaynaklı büyük bir savaşın bölgeye yayılma endişesinden kaynaklanıyor.Amerika niyeti bozmuş.Muhtemelen füze sistemleri temelinde bir yardım olacaktır.İsraili koruma altına alıyor.İsraile saldırması düşünülen taraf ise rusya iran olabilir.İsraili vurabilecek füzeler bu ikisinde var
    Cevapla
  • Orhan Küçükönder 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşağılık Yahudileri yeryüzünden silecek tek Millet Biziz inşallah. Silahlanın bakalım. Döktüğünüz kanda boğacağız sizi.
    Cevapla
  • MURO 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyeden toprak koparmak için saldırı hazırlıkları kokusu gibi geliyor türkmenleri eğitip silahlandırıp filistine koridor açmaya yardımcı olalım onlarda filistin i silahlandırsın birlik içinde deas daes pkk pyd işid i süpürsünler sonra hep beraber israilin basına çöksünler biz de silah yardımı yapalım abd nin yaptıgı gibi böylelikle sorunlara kökten çözüm
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    o silahları kullanacak yürekte lazım olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini