Fransız ordusunun yeni silahı Almanya'dan
Fransız ordusu, yerli malı piyade tüfeği 'Famas'tan vazgeçerek, bunun yerine Almanların ürettiği 'HK 416' tipi silahları kullanacak.

Fransız Savunma Sanayisinden (DGA) yapılan yazılı açıklamada, orduya piyade tüfeği alımı için açılan ihaleyi, "HK 416" modelinin üreticisi Alman Heckler ve Koch Grubunun kazandığı bildirildi.
Almanların piyade tüfeği, gelecek yıldan itibaren kademeli olarak Fransız ordusunun envanterine dahil edilecek.
300 MİLYON AVRO ÖDENECEK
Açıklamada ihalenin maddi boyutuna ilişkin bilgi verilmedi ancak Fransız basınında, 100 bin tüfek ve teçhizatı için 300 milyon avro ödeneceği ifade edildi.
Alman şirketi, açılan uluslararası ihalede İtalyan Beratta'nin ürettiği "l'ARX160", Alman-İsviçre Sig Sauer Grubunun "MCX", Hırvat HS Produkt şirketinin "VHS2" ile Belçikalı FN Herstal Grubunun "Scar" tipi piyade tüfekleri ile yarışmıştı.
Ordu için 1970'li yılların başından itibaren "Famas" tüfeklerini üreten Saint Etienne kentindeki fabrikanın ise kısa bir süre sonra kapanması bekleniyor.
-
Emirdağ lı 8 yıl önce Şikayet Etfabrika nın adı VERNEY CARRONBeğen
-
Emirdağ lı 8 yıl önce Şikayet Etsaint-etienne deki tüfek fabrikası 2 yıldır işçiler azaldı ve bugün fabrika dönmeye devam ediyor !!! tren yolu üzerinden askerlerin sila transferi yapılıyor ??? nereye gidiyor ?Beğen
-
Darbesavar 8 yıl önce Şikayet EtŞu an en iyi piyade tüfeği bu silah. Türkiye'de üretilen yeni piyade tüfeği de bu silahla yarışır.Beğen
-
Mustafa 8 yıl önce Şikayet EtBiz de G 3 lerden kurtulup acil olarak MPT 76 ya geçelim.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Darbesavar 8 yıl önce Şikayet Et2017 de bütün komando birlikleri bu silaha kavuşuyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş 8 yıl önce Şikayet Etfıransa avrupa birliği altında almanyanın boyunduruğuna girmeye başlamışBeğen Toplam 3 beğeni