BM'den nükleer silahsızlanma çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban, nükleer silah bulunduran ülkelere acil ve öncelikli olarak silahsızlanma çağrısı yaptı.

BM'den  nükleer silahsızlanma çağrısı
BM'den nükleer silahsızlanma çağrısı
GİRİŞ 03.10.2016 16:10 GÜNCELLEME 03.10.2016 16:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Ban,  BM Cenevre Ofisine gönderilen Ginkgo Biloba (Mabet ağacı) fidanının ekim törenine katıldı.Burada yaptığı konuşmada Ban, BM bahçesine dikilen fidanın 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'da ölenlere saygının bir ifadesi olduğunu vurgulayarak "Bu güzel fidan direncin ve barışın sembolüdür." dedi.

Ban, nükleer silahı olan devletlerin bu tür silahları yok etmekle yükümlü olduklarının altını çizerek bütün ülkelere acil ve öncelikli olarak nükleer silahsızlanma çağrısında bulundu.

Dünya vatandaşlarını ve özellikle de gençleri nükleer silahsızlanma konusunda liderlerine baskı yapmaya davet eden Ban, "Gelecek nesillerin, bu sembolik ağacı görmesini ve dünyanın güvenli ve nükleer silahlardan arındırılmış bir gelecek için nasıl birleştiğini hatırlamalarını ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 8
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    BM daimi ülkeleri hariç mi?
    Cevapla
  • no comment 7 yıl önce Şikayet Et
    kime bu çağrı .çok komik değil mi?Yahu bu BM kimin BM'si.Benim olmadığı kesin, müslümanında , fakirin fukaranında.ABD,İsrail,Fransa,İngiltere gibi devletlerin nükleer silahları var nasıl olsa,sizin nükleer silah sahibi olmanıza gerek yok der gibi.
    Cevapla
  • oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    BM keyfe keder takılan, kafasına göre koşturan bir kurum haline geldi. Reisin de dediği gibi bir an önce yapısı ve işleyişi değişmeli
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    BM,Milletler Cemiyeti gibi büyük devletlerin emirleri doğrultusunda hareket ediyor.Yani yakında 3.Dünya savaşı başlayacak.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    bekle, bizde atomu yapalım ondan sonra konuşuruz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor