'Sünniler hedef alınmasın'

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Musul operasyonunun Sünnilere yönelik etnik temizliğe dönüşmemesini istedi

'Sünniler hedef alınmasın'
'Sünniler hedef alınmasın'
GİRİŞ 18.10.2016 00:20 GÜNCELLEME 18.10.2016 00:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin, Musul'da DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonun Sünnilere yönelik etnik temizliğe dönüşmemesini istediği bildirildi.

Birliğin Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Muhyiddin Karadaği'nin imzasını taşıyan açıklamada, Şii milislerin operasyona dahil edilmemesi çağrısı yapıldı ve Irak halkının farklı mezhepsel unsuları arasında bir çatışmanın alevlendirilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

SÜNNİLER HEDEF ALINMASIN

Irak'ta özellikle Sünnilerin olduğu kentlere yönelik saldırıların kınandığı açıklamada, "Irak hükümetinden, Sünni unsurların hedef alınmasından vazgeçilmesi, onların canları ve mallarının korunması ve DEAŞ ile savaşın Sünni etnik temizliğe dönüşmemesi" istendi.

Açıklamada, DEAŞ'ın kentleri ele geçirirken kimseye sormadığı, örgüte destek verdikleri gerekçesiyle kent halkından intikam alınmaması istendi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün gece yarısı yaptığı açıklamayla Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

YORUMLAR 3
  • Kalem Abi 7 yıl önce Şikayet Et
    iran ve ırak kuklalarının hedefi sünnileri katletmektir bir meshep savaşı çıkarmaktır ama Türkiye Devletei Osmanlı Torunları buna izin vermez Allahın izni ile. Bu arada Daeş sünni değildir daeş meshepsizdir umarım mesaj yerine ulaşmıştır.
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Her kes bir şekilde Daeş'i korumaya çalışıyor. Neden acaba?
    Cevapla
  • Davud67 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir şeyler çabalamanız güzel. Oooofff, yalnız yaptırımı yok be gardaş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi