Türkiye'ye dil uzatan İbadi, buna ne diyecek!

İran'ın, Irak'ta Tuzhurmatu ile Dohuk arasında 9 askeri kampı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'ye dil uzatan İbadi, buna ne diyecek!
Türkiye'ye dil uzatan İbadi, buna ne diyecek!
GİRİŞ 18.10.2016 09:07 GÜNCELLEME 18.10.2016 09:42
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığına sürekli dil uzatan ve Türk askerini 'işgalcilik'le suçlayan Irak Başbakanı İbadi'nin söz konusu İran olunca nasıl sessiz kaldığını yazdı.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili kısım

"Başika Kampı’ndan dolayı Türkiye’ye seviyesizce dil uzatan Irak Başbakanı Haydar El İbadi şu ana kadar İran’ın askeri varlığına tek bir söz etmedi. Oysa Tuzhurmatu ile Dohuk arasında İran’a ait 9 askeri kamp bulunuyor.

PKK MUSUL'A GİRERSE...

PYD-YPG girdiği her yerde etnik temizlik yapıyor. Uluslararası Af Örgütü’nün Suriye’de YPG’nin ele geçirdiği 14 köyde yaptığı etnik temizliği ortaya koydu. PYD’nin babası olan PKK’nın Musul’a girmesi durumunda daha fazlasını yapacağından kuşku yok. PKK’nın, Kandil’den sonra ikinci üssünü Sincar’da açmasına izin verildi. Türkiye’nin kararlı tutumu nedeniyle ABD, operasyona PKK’nın katılmayacağı güvencesini verdi. Ancak sahada kontrolü gerekiyor. Çünkü PKK’nın, Ezidi kılıfıyla, Sincar Direniş Birlikleri (YBŞ) adı altında  Musul’a girmeye çalıştığı biliniyor.

Türkiye, Musul’da mezhebi ve etnik değişim yapılmasına engel olmakta kararlı. Çünkü hem Irak’taki kaosun hem Suriye’deki içsavaşın bedelini biz ödüyoruz.

TÜRKİYE GÖÇ DALGASINDAN ENDİŞELİ

Türkiye’nin Musul’a girmek gibi bir hedefi yok. Ama Musul’dan yüz binlerce göç dalgasından endişe ediliyor. Nereye gelecekler? Türkiye’ye elbette ki. Türkiye bu kez Irak’ın içinde tedbir almakta kararlı. Peşmerge ve Ninova Güçleriyle birlikte, Irak’ın kuzeyinde Musul ile Türkiye sınırının arasında, 10 kilometrelik bir alanı Tampon Bölge yapmayı planlıyoruz. Aynen Fırat Kalkanı ile Suriye’de yaptığımız gibi."

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 16
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Sahibinin cesareti varsa, sen çekil aradan da, onunla kozlarımızı paylaşalım; tıpkı Kût'ül Amâre'deki gibi...
    Cevapla
  • Bir dost 7 yıl önce Şikayet Et
    İbadi şii olduğu için iranlıları kabul ediyor müslümanların dostu gibi görünen düşmanlarıdır
    Cevapla
  • hah 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi niye istemiyor ? ona bakmak lazım, çünkü ağa babalarının işine gelmiyor vesselam.
    Cevapla
  • İsimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde Siyaset öyle kanki
    Cevapla
  • mesele 7 yıl önce Şikayet Et
    biz hala meseleyi anlamış değiliz... adam benim malım istediğime veririm diyor...
    Cevapla
  • sezai 7 yıl önce Şikayet Et
    Yinede bizim ülkemizi yöneten yetkililerin ABD nin verdiği söze güvenmeyip pkk yı yakın takibe alması lazım gerekirse pkk ya şu anda hepsi bir araya toplanmışken operasyon yapılması lazım yoksa başımız çok ağrıyacağa benziyor çünkü abd nin üst aklı tamamen Yahudi lobilerinden teşekkül etmekte bunların kaçıncı yalanı bizleri terör örgütleri ile hizaya getirmek istiyorlar bunlara o fırsatı vermemeliyiz. "Su uyur Düşman Uyumaz hele Yaudi hiç uyumaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti
Taksim'de gösteri olmayacak! İşte 1 Mayıs'ta kapanan yol ve güzergahlar...