Kum fırtınası her şeyi yuttu

Musul'da en çetin çatışmaların yaşandığı bölgede ortaya çıkan kum fırtınası, önüne gelen her şeyi yuttu.

GİRİŞ 02.11.2016 10:56 GÜNCELLEME 02.11.2016 11:27
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Amerikan Associated Press (AP) ajansına konuşan general Haydar Fadıl, kum fırtınası nedeniyle bugün herhangi bir ilerleme planları bulunmadığını ve askerlerin mevcut pozisyonlarında kalacağını söyledi.Göz gözü görmeyen bölgede savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanılamıyor.

17 Ekim'de başlayan uluslararası güçler destekli Musul operasyonunda dün Haziran 2014'ten bu yana Ordu birlikleri ilk kez kente yeniden girmişti. Birlikler uzun çatışmaların ardından Gökçeli Mahallesi'nde kontrolü sağlamıştı.

Dün öğleden sonra ortaya çıkan kum fırtınasını, cephede çatışmaları izleyen BBC'den Joan Soley "Musul çevresinde çılgın gökyüzü. Çarpışma ve hava saldırılarının çıkardığı Duman kum fırtınasına karışıyor. Çok fazla duman var, neredeyse karanlık" sözleriyle anlatmıştı.

DAEŞ'E AVANTAJ MI SAĞLADI

Amerikan CNN International ise, kum fırtınasının DAEŞ'e avantaj sağlayabileceğini Ramadi'de olanları hatırlatarak verdi.

YORUMLAR 19
  • anonim 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah onlara musulun fethini nasip etmiyor. Inşallah Turk ordusunu bekliyor musul . umuyorumki Allah onları engelliyor musulu bize hazırlıyor.
    Cevapla
  • son durak 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar kafir oyununa gelip birbirlerinin kanını dökerse Allah'ın elbette bir ikazat-ı Rabbaniyesi olacaktır tabi ki görebilenler için
    Cevapla
  • İslam devleti 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim müslümanları koruyor
    Cevapla
  • vatan evladı 7 yıl önce Şikayet Et
    hesapların üstünde bir hesap vardır ALLAHın izniyle Türkiyem girecek ve hakkını alacak
    Cevapla
  • MUSUL 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet İşleri: Ey iman edenler! Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani (düşman) ordular üzerinize gelmişti de biz onların üzerine bir rüzgâr ve göremediğiniz ordular göndermiştik. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görmektedir.AHZAB 9
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen simdi ISIDin dogru tarafta oldunu mu ima etmeye calisiyon?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi