ABD başkanlık seçim sonuçları! Clinton mı, Trump mı kazandı?

ABD başkanlık seçimi sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki ABD başkanlık seçimini kim kazandı! Hillary Clinton mı, Donald Trump mı başkan seçildi? İşte an be an ABD seçim sonuçlarıyla ilgili detaylar

ABD başkanlık seçim sonuçları! Clinton mı, Trump mı kazandı?
ABD başkanlık seçim sonuçları! Clinton mı, Trump mı kazandı?
GİRİŞ 09.11.2016 08:51 GÜNCELLEME 09.11.2016 13:22

ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump oldu. Trump'ın kazandığı delege sayısı 288'e yükseldi. Clinton ise 215 delege kazandı.

İşte tüm son dakika gelişmeleri ile ABD başkanlık seçiminde son durum:

ABD GENELİ:

CLINTON: % 47
DELEGE SAYISI: 215

TRUMP % 48
DELEGE SAYISI: 288

MERKEL'DEN DESTEK!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Demokrat aday Hillary Clinton'a üstü kapalı destek verdi. Almanya'nın ilk kadın lideri, Norveç tarihinin ikinci kadın başbakanı olan Erna Solberg'in yanında yaptığı açıklamada, Clinton'ın seçilmesinin, dünya liderleri arasındaki kadın-erkek dengesine olumlu katkı yapacağını söyledi.

TRUMP DAVA AÇTI

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın seçim ofisi, Nevada'daki erken oy kullanma sürecinin son gününde bazı seçim sandıklarının normalden 2 saat fazla açık kaldığı gerekçesiyle eyalet mahkemesinde dava açtı.

Trump'ın Türkiye'ye bakışı nasıl?

Trump, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre sonra verdiği bu röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da övgüde bulundu ve “Yaşananları tersine çevirebildiği onu çok takdir ediyorum... Bazıları (darbe girişiminin) tertip olduğunu söylüyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişimini siyasi rakiplerini "tasfiye etmek için kullanıp kullanmadığına" dair görüşleri sorulduğunda ise, “Dünya ABD’nin ne kadar kötü durumda olduğunu görüyor ve biz buna rağmen sivil özgürlükler hakkında konuşuyoruz. Ama ben çok iyi bir elçi olduğumuzu düşünmüyorum” diye yanıt verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!