İran'dan küstah Türkiye hamlesi!

Tahran yönetimi, İstanbul ve Ankara'da İran temsilcilikleri önünde yapılan Halep protestolarına tepki gösterdi.

GİRİŞ 19.12.2016 15:39 GÜNCELLEME 19.12.2016 15:57
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran'ın Türkiye'deki temsilcilikleri önde yapılan protestoları, 'uygun olmayan bir davranış' olarak nitelendirdi.
 
Sözcü, "Polis bu tip olaylarda önceden temsilciliği haberdar etmekle yükümlüdür fakat bunu yapmadı. Ayrıca protestolar gece yarısı olması hasebiyle de uygun bir zamanda yapılmadı.

TAHRAN BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Konuya ilişkin Türkiye'nin Tahran'daki büyükelçisini bakanlığa çağırarak İran'ın bu konudaki rahatsızlığını kendisine illettik" dedi. Türkiye'deki bazı kişilerin Türkiye'de İran karşıtı bir atmosfer yaratmak istediğini ileri süren Kasımi, "Olayların kimler tarafından desteklenip yönlendirildiğini iyi biliyoruz" diye konuştu.
 
RUHANİ'NİN BAŞYARDIMCISI TÜRKİYE'YE GELMİYOR
 
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin bugün Türkiye'ye planlanan ziyaretinin yapılmayacağını söyleyen Kasımi, ziyaretin ertelendiğini ifade etti.
 
Ziyaretin birkaç nedenden dolayı yapılmadığını kaydeden sözcü, "Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yurtdışına yapacağı ziyaretler, Bakanlar Kurulu'nun Cihangiri'ye verdiği bazı görevler ve başka 1-2 nedenden dolayı dün ziyaretin yapılmamasına karar verdik. Türk tarafını da bundan haberdar ettik. Ziyaret lağvedilmemiştir, uygun olan başka bir zamana ertelenmiştir " dedi.
 

YORUMLAR 154
  • ABDULLAH ÖZKUL 7 yıl önce Şikayet Et
    özel de siyonistler genelde emperyal güçler; türkiye ve iran üzerine ve hatta ortadoğu- müslümanları üzerine büyük plan yaparken siz hala şii iran ötekileştirmesi yaparsanız siyon uşağı olursunuz.buğün türkiye ve iran ; suriye olayını çözüyorlar.mahşer günü bu fitneci ve tefrikacı haberleri Allaha(cc) şikayet edeceğim.15 temmuz kim yaptığını anlayamadınızmı daha...
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    iran müslüman mı? karşılıklı oturalım ve iran ın inançlarını sorgulayalım. neye inanıyorlar?
    Cevapla
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık hedef iran....
    Cevapla
  • anlıyana 7 yıl önce Şikayet Et
    bugun olan olaydan ders çıkarmalıyız demek ki iran haklı. bide iran elçisi mi olsun yani?
    Cevapla
  • Dadaş Mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl konuya gel katil iran !!! HALEP
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...