Rusya'dan yeni açıklama: Mantıklı olan tek şey...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenlenmesinin amacının Rusya ve Türkiye'nin arasını açmak olduğunu söyledi.

Rusya'dan yeni açıklama: Mantıklı olan tek şey...
Rusya'dan yeni açıklama: Mantıklı olan tek şey...
GİRİŞ 20.12.2016 14:05 GÜNCELLEME 20.12.2016 14:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri  Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu  öldürülmesi ile Moskova ve Ankara arasındaki normalleşme sürecinin ve Suriye'de  siyasi çözüm çabalarının engellenmesinin amaçlandığını söyledi.

DAHA YAKIN İŞBİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Peskov, "Türkiye ve bizim ülkemizin yapabileceği mantıklı olan tek şey, bu provokasyonun arkasında olan kişilere karşı işbirliğinde daha yakın daha etkili olmaktır" ifadelerini kullandı.

Saldırının arkasında kimlerin olduğunun soruşturma sonucunda ortaya  çıkacağını ifade eden Peskov, "Rus uzmanlar şimdi Ankara'da. Dün devlet  başkanları ortak araştırma yapılması konusunda anlaşmıştı. Sabırlı olalım ve  uzmanların araştırmalarını tamamlamasını bekleyelim." şeklinde konuştu.

"PLANLI BİR PROVOKASYON"

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko da, güvenlik  güçlerinin Rus uzmanların da katılımı ile saldırının sorumlularını bulmak için  mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini, bunun "onur meselesi" olduğunu  belirtti.

Matvienko düzenlediği basın toplantısında, "Karlov'un öldürülmesi  Rus-Türk ilişkilerinin normalleşmesine karşı planlı bir provokasyon." ifadelerini  kullandı.

İNGİLİZ GAZETE DE  ‘DAHA DA YAKINLAŞTIRACAK’ DEMİŞTİ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un FETÖ'cü bir katil tarafından suikaste uğraması dünya basınında da yankı buldu. İngiliz medyasından The Guardian suikastın Ankara ve Moskova'yı daha da yakınlaştıracağını yazmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam gelse de 241 şehidin kısası yapılsa
    Cevapla
  • deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    elin rusu bile içimizdeki muhalefetten daha mantıklı ve sağduyulu davranıyor
    Cevapla
  • Burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hans anladi, Hasan anlamadi..N.Erbakan
    Cevapla
  • pabuç 7 yıl önce Şikayet Et
    Ve beraberinde Türkiye ve Rusyayı aynı tarafa yerleştirip. Türkiyeyi zulmün tarafı olarak gösterip operasyonlarına haklı gerekçe üretmekte olabilir.
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    ciamaat trump gelmeden mümkün olduğunca karıyıklık çıkarma peşinde
    Cevapla
  • selma 7 yıl önce Şikayet Et
    ab ve abd nin hesapları tutmadı tersi oldu terörist abd ab
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi