'PKK iflasın en dibine vurmuş durumda'

KDP Sincar Askeri Sorumlusu Lezgin, Suriyeli Peşmergelere saldıran terör örgütü PKK'ya sert tepki göstererek, "PKK, iflasın en dibine vurmuş durumda." dedi.

'PKK iflasın en dibine vurmuş durumda'
'PKK iflasın en dibine vurmuş durumda'
GİRİŞ 04.03.2017 22:17 GÜNCELLEME 04.03.2017 23:12
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Irak'ta Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Askeri Sorumlusu Serbest Lezgin, Musul'un Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabasında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

PKK'nın, IKBY ve Sincar halkının yüzde 90'ı tarafından kabul edilmediğini belirten Lezgin, "PKK, Kürdistan Bölgesi içerisinde bir avuç toprak üzerinde bile iktidar sahibi olamaz. PKK'nın Kürdistan Bölgesi sınırlarında söz sahibi olması mümkün değildir." ifadesini kullandı.

'PKK DARBE ALMAYA DEVAME DECEK'

Örgütün birçok bölgede olduğu gibi Sincar'da da istikrarsızlık ve çatışmanın kaynağı haline geldiğini aktaran Lezgin, şunları söyledi:

"PKK, bölgede varlık göstermeye başladığından bu yana KDP ve Peşmerge'yi halkın gözünde karalamak için tüm kötülükleri denedi. PKK, KDP'yi DEAŞ'ın bölgede işlediği tüm suçların ortağı gibi göstermeye çalıştı. Şunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor, Şengal'in, DEAŞ'tan geri alınması için verilen mücadelede yaklaşık 600 Peşmerge şehit oldu. Bu Peşmergelerin hiçbiri Şengal halkından değildi."

Lezgin, PKK'nın çok kötü bir durumda olduğuna da değinerek, "PKK, iflasın en dibine vurmuş durumda. Tüm dünya, PKK'ya 'siz bir terör örgütüsünüz, siz kötü emellerin peşindesiniz' diyor. PKK, bu şekilde devam ederse darbe üzerine darbe almaya devam edecektir." diye konuştu.

YORUMLAR 32
  • Son yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk bitiriliyor... Cunki miyadi doldu. Ayrica cok daha guclusu PYD geldi Bölgenin kurtaricisi ilan edildi. Bunu gormemek icin....
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    irak zaten bolunmus bir ulke.orada iyi kalpli kürtler bulunduklari bolgede birlesipte bir yol cizebilirler ben buna karismam ama ulkemde kürdistan kuracam vaadiyle kürtleri kandirip daga cikaranlari oralara eroin esrar tarlalari ekip cocuklari zehirliyenleri asla ulkemde istemem.pkk kaybetmeye mahkum.iflas az bile.pkkdan kacanlar bile anlatiyorlar zulum gorduklerini.burda onemli olan o bolgedeki kürt kardeslerimin dik dumasi ve pkkya gecit vermemesi.cunku olan en cok onlarin cocuklarina oluyor.bizler de ulke halki olarak guneydogudaki kardeslerimize maddi manevi destek olmaliyiz.birlik olmaliyiz.
    Cevapla
  • yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    barzani ve ordusu mensupları doğru söyleyip insan gibi yaşamaya çalışıyor pkklı iblisler gibi masum halk düşmanı değiller
    Cevapla
  • Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu şeytanın uşağı haramzadenin suratına bir bakın ve o iğrenç şeytani surata tükürün de tükürün...
    Cevapla
  • Malcolmx 7 yıl önce Şikayet Et
    Git sinan ogandan fasistlik ve irkcilik dersleri al tecrubesiz konusuyorsun
    Cevapla
  • Şevket 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden Tükürelim, Parazit Yapıyorsun.
    Cevapla
  • PKK avcisi 7 yıl önce Şikayet Et
    iflas degil, imha edilmeleri infaz edilip yok edilmeleri gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri