ABD'den misilleme geldi! Yerleştirmeye başladılar

Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 4 adet füze fırlatmasının ardından ABD Güney Kore'ye THAAD (Yüksek İrtifa Bölge Hava Savunması) füze savar savunma sistemini yerleştirmeye başladı.

GİRİŞ 07.03.2017 13:27 GÜNCELLEME 07.03.2017 14:15

ABD ordusu Kuzey Kore'den gelebilecek tehditlere karşı Güney Kore'ye THAAD (Yüksek İrtifa Bölge Hava Savunması) sistemini gönderdi. Sistemin ilk unsurları 6 Mart gecesi Pyeongtaek'teki Osan Hava Üssü'ne ulaştı.

Yonhap'a konuşan Güney Koreli bir askeri yetkili sistemin en erken nisan ayında hazır olabileceğini söyledi.

ABD'nin Güney Kore'ye yaptığı konuşlandırma Kuzey Kore yönetiminin dün Japon Denizi'ne 4 adet balistik füze fırlatmasının ve bunlardan 3'ünün Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine düşmesinin ardından geldi.

Düşman unsurların kısa ve orta menzilli füzelerini radar sistemi sayesinde tespit ederek bu füzeleri düşüş aşamasında yok eden füzeler fırlatan THAAD sisteminin 200 km menzili ve 150 km yükseğe füze fırlatma kapasitesi bulunuyor.

ÇİN'DEN TEHDİT GİBİ TEPKİ

Washington ve Seul yönetimlerinin Güney Kore'de THAAD konuşlandırmasına "kesinlikle karşı olduklarının" altını çizen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, "Ulusal güvenlik çıkarlarımızı korumak için gerekli tedbirleri alacağız ve bundan sonra doğacak tüm sonuçlardan ABD ve Güney Kore sorumlu olacaktır" diye konuştu.

Sözcü Gıng, ilgili taraflara "söz konusu konuşlandırma sürecini derhal durdurarak yanlış olan bu yolda daha fazla ileriye gitmemeleri" çağrısını yaptı.

YORUMLAR 14
  • ahmeta 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD Madara olacak.. burayada yazmış olalım.
    Cevapla
  • Zafer42 9 yıl önce Şikayet Et
    Yesinler birbirini, umarim kaybeden ABD olur, bize bulasmasinda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sağanak yağış Bodrum'u vurdu: Otomobil denize sürüklendi, evleri su bastı
Piyasalar hareketli! Altın ve gümüş çakıldı! Petrolde sürpriz! İşte fiyatlarda son durum