Filistinliler 'ezan yasağını' protesto etti!

Gazze Şeridi'nde bir araya gelen Filistinliler, İsrail parlamentosu Knesset'in, ezanın okunmasını kısıtlayan yasa tasarısını ilk oylamada kabul etmesine tepki gösterdi.

Filistinliler 'ezan yasağını' protesto etti!
Filistinliler 'ezan yasağını' protesto etti!
GİRİŞ 09.03.2017 17:43 GÜNCELLEME 09.03.2017 17:43

Gazze'de İslami Cihat Hareketi tarafından Knesset'in, ezanın kısıtlanmasını öngören yasa tasarısını onaylamasına karşı düzenlenen gösteriye katılan onlarca Filistinli, "Minareler susmayacak" ve "Ezan zulmünüzden daha güçlü" yazılı dövizler taşıdı.

ÇARPICI AÇIKLAMA

Hareketin yöneticilerinden Ahmed el-Mudellel, yaptığı konuşmada, "Bu yasayı, İsrail'in, Müslümanların akidesini hedef alan cinayetlerine eklenen yeni bir cinayet olarak kabul ediyoruz. Yasa ancak cesetlerimizin üzerinden geçirilir.” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ!

"Abluka altındaki Gazze'den, ezanın, Kudüs ve İsrail'in içindeki camilerde susmayacağını ilan ediyoruz." diye konuşan Mudellel, Filistinli gruplardan, İsrail'in aldığı kararlara karşı koymak için birlik içinde olmalarını istedi.

"İSRAİL İLE SAVAŞIMIZ AÇIKTIR"

Mudellel, "İsrail ile savaşımız açıktır." dedi.

"YASAK İLK OYLAMADA KABUL EDİLDİ"

İsrail'de ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasının yasaklanmasına ilişkin kanun tasarısı, mecliste yapılan ilk oylamada 55 oyla kabul edilmiş, 48 milletvekili ret oyu vermişti. Tasarının, yasalaşması ve uygulamaya geçirilmesi için Knesset'te iki ayrı oturumda daha kabul edilmesi gerekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar