Beyaz Saray doğruladı! Trump davet etti

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında Spicer, Trump'ın Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı Beyaz Saray'a davet ettiğini doğruladı

Beyaz Saray doğruladı! Trump davet etti
Beyaz Saray doğruladı! Trump davet etti
GİRİŞ 11.03.2017 04:04 GÜNCELLEME 11.03.2017 04:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında Spicer, Rakka operasyonu ve Kırım'daki gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı.

Suriye'ye gönderilen 400 ilave askerle ilgili değerlendirmeler yapan Spicer, Rakka operasyonu kapsamında ABD'nin Suriye'deki müttefik unsurlarının DEAŞ'la mücadelesini hızlandırmak için bu askerlerin gönderildiğini belirtti.

Spicer, ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı James Mattis, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve diğer ilgili kişilerin yakın takibinde sürecin ilerlediğini ifade etti.

ABBAS'IN DAVET EDİLDİĞİNİ DOĞRULADI

Spicer, Trump'ın Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı Beyaz Saray'a davet ettiğini doğruladı

Trump'ın ilgili komutanlara DEAŞ'la mücadele için gerekli yetki ve desteği verdiğini dile getiren Spicer, günün sonunda DEAŞ'la mücadelenin başarısının, komutanların ortaya koyacağı somut performans ile şekilleneceğini kaydetti.

RUSYA'YA YAPTIRIMLAR DEVAM EDECEK

Spicer, Rusya'nın Kırım'ı işgaliyle ilgili bir soruya, "Büyükelçi Haley, Birleşmiş Milletlerde (BM), Kırım'ın işgalinden dolayı uygulanan yaptırımların, bu sorun çözülene kadar kalacağını açıkça dile getirdi. Başkan (Trump), her konuda ne yapacağını açıklayan bir stratejiyle hareket etmiyor. Kartlarını pazarlık stratejisini maksimize etmek için kapalı tutuyor." şeklinde konuştu.

ABD'nin yeni BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Rusya ile ilişkileri geliştirmek istediklerini, ancak Ukrayna'da yaşananlar nedeniyle bunun olmadığını kaydederek, "Kırım Ukrayna'ya geri verilmezse Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kalkmayacak." açıklamasında bulunmuştu.

WASHİNGTON'DA "DERİN DEVLET" TARTIŞMASI

Beyaz Saray yönetiminin ABD'de bir derin devletin varlığına inanıp inanmadığı şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Spicer, "Bence bunda şüphe yok. Eğer bir parti 8 yıl iktidarda kalırsa orada görev yapan bazı insanlar önceki yönetimin ajandasını takip etmek isteyebilir. Bence bu, kimseye sürpriz gelmemeli." değerlendirmesini yaptı.

20 Ocak'ta göreve başlayan Trump yönetimi, birçok konuda önceki Barack Obama yönetiminin kendisine kötü bir miras bıraktığını ve son dönemdeki bazı sızıntıların eski yönetimde görev alıp halen görevine devam eden kişilerce yapılmış olabileceğini iddia ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Sami Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika mutlaka bir şeytanlik düşünüyor.Abbas a tamimat verecekler
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    yeni talimatları vermek için davet ediyordur trump geçen günlerde lideriyle görüşmüştü ya orda aldıkları kararları icraata dökecekler.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan deaş in kumandası sende bunları yemiyoruz artık
    Cevapla
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz rusyaya istediğiniz kadar yaptirim uygulayın.. İnşallah iki kita Asya Afrika Güçlü Türkiye ve Rusya oldukça kıtanızdan dışarı adım atamayacaksınız...beslediginiz terör örgütleride sonunuzu getirecek...
    Cevapla
  • Germiyen 7 yıl önce Şikayet Et
    eski oyun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı