Hollande: Türkiye'ye ihtiyacımız var

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Hollanda'nın Türk bakanlara karşı koyduğu skandal tavır sonrası açıklamalarda bulundu.

Hollande: Türkiye'ye ihtiyacımız var
Hollande: Türkiye'ye ihtiyacımız var
GİRİŞ 15.03.2017 02:42 GÜNCELLEME 15.03.2017 12:16
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Hollanda'nın Türk bakanlara karşı koyduğu skandal tavır sonrası çıkan diplomatik krize ilişkin, "Bizim Avrupa'ya ve Türkiye'ye ihtiyacımız var. Türkiye'nin de Avrupa'ya. Her konuda olduğu gibi bu konuda da diyaloğu teşvik etmeliyiz." dedi.

Hollande, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Elysee Sarayı'nda kabul etti. İki ülke arasında ulaştırma, iletişim, teknoloji ve kamu hizmetleri alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Liderler görüşme sonrası ortak basın  açıklaması düzenledi.

BİZİM TÜRKİYE'YE İHTİYACIMIZ VAR 

Toplantıda konuşan Hollande, Avrupa'da Türk bakanların girişine izin verilmemesi sonrası ortaya çıkan diplomatik skandala ilişkin,"Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki bir gerilim söz konusu. Bizim Avrupa'ya ve Türkiye'ye ihtiyacımız var. Türkiye'nin de Avrupa'ya. Her konuda olduğu gibi bu konuda da diyaloğu teşvik etmeliyiz" diye konuştu.

Hollande, Aliyev'le ikili ilişkileri ve Dağlık Karabağ sorununu görüştüklerini belirterek, "Yukarı Karabağ sorununda statükoyla bir yere varılamaz. Çatışmaların uzun sürmemesi gerekiyor. Minsk Grubu toplantılarında da diyaloğun yeniden başlatılması yönündeki çabamızı sürdürdük." ifadelerini kullandı.
 
Aliyev ise Dağlık Karabağ'da statükonun kabul edilemeyeceğini belirterek, "İşgal edilmiş topraklardan Ermenistan çekilmeli. Minsk Grubu  ülkeleri bölgede statükonun kabul edilemez olduğunu söylediler. Ancak Ermenistan  buna uymaya pek meyilli değil." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • Afşinli 7 yıl önce Şikayet Et
    O rezil misnk grubu değil mi Ermeniyi karabağa saldırtan!
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisim bırak mültecileri onlar düşünsün... salın bu insanları onların da hakkı avrupaya gitmek...
    Cevapla
  • must_nar 7 yıl önce Şikayet Et
    işte tamda siz busunuz, siz hak ve adaletten ne anlarsınız! ne güzel söylemiş merhum M.Akif Ersoy, 'medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' sizin kime ihtiyacınız varsa o kadar adaletlisiniz. Bekleyin az kaldı hepinize gününüzü göstereceğiz yoğun bakımda olan AVRUPA.
    Cevapla
  • Turkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi ihtiyaciniz var biz Bosna li değiliz yiyorsa bizi de katledin ama yemiyor iste siz 50 yil bekleyin cok degil haaaa
    Cevapla
  • Memleket sevdalısı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim size hiç ihtiyacımız yok elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları