Füzelerin fırlatıldığı gemiler orada!

Suriye'deki hava üslerine 59 füzenin ateşlendiği USS Ross ve USS Porter savaş gemileri, aynı zamanda Rusya'nın üssü Tartus'un karşısında yer alıyor.

GİRİŞ 07.04.2017 08:34 GÜNCELLEME 07.04.2017 09:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye'ye füze fırlattığı USS Ross ve USS Porter savaş gemileri, Akdeniz'de bulunuyor. Saldırı sırasında Kıbrıs açıklarında, Şayrat hava üssünün karşısında konuşlanan savaş gemilerinden 59 Tomahawk Cruise ateşlendi.

Pentagon iki gün boyunca saldırı için hazırlık yaptı, dün de gün boyunca toplantı sürdü. Gemiler bu sırada son pozisyonlarını aldı ve füzeler peş peşe fırlatıldı.

ABD savaş gemilerinin bulunduğu nokta, aynı zamanda Rusya'nın Suriye'deki üssü Tartus'un karşısında yer alıyor.

Bölgedeki gözlemciler, füzelerin Şayrat hava üssünü neredeyse tamamen yok ettiğini bildiriyor. En az 15 savaş uçağı vuruldu, üste büyük bir yangın çıktı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını ve saldırının bir sefere mahsus olduğunu duyurdu.

YORUMLAR 7
  • memoli 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek teknolojili bir füze 1 adetinin fiyat 1.6 Milyon dolar (5.936.000TL) Sadece ingilizlere satılıyormuş...1100km menzili var yani İstanbul-ordu arası...amerikan askeri uydularının hassas verilerini kullanıp hedefe nokta atışı yapılıyormuş... Bizde saçma sapan şeylerle uğraşıp duruyoruz...Rabbim bizlerede nasip eder...İNŞALLAH...Bu teknolojiyi üretmeyi..İş bize düşüyor çocuklarımızı çok iyi eğitmemiz lazım...
    Cevapla
  • ramazan 37 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar görüyorsunuz adamlardaki teknolojiyi. Hiç uğraşmıyor gemi pozisyonunu alıyor ve ateşliyor. Gerisi sizin savunma sisteminde durdura bilirse ne mutlu durduramazsa vurduğu yer neresi olursa geçmiş olsun. Biz daha hala baş örtüsünü tartışa duralım.
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    59 füzeyle bu kadar hasar veriliyorsa olmaz olsun öyle teknoloji biz 2 f16 ile daha fazla hasar verirdik kaldıkı atılan füzeler hem çok pahalı hem hasar çapı geniş oduğu halde bu kadar hasar gülünç oldu
    Cevapla
  • Bumin 7 yıl önce Şikayet Et
    adam tık gemiden atıp işi bitiriyor biz mehmetcikleri süründürüyoruz , kaderimiz vesselam müslümanların oturup düşünmesi lazım Allah neden süründürüyor müslümanları diye
    Cevapla
  • kar 7 yıl önce Şikayet Et
    haşa Allah insanlara zulüm etmez... Tam olarak bilgi sahibi olmadan bu yorumu yapmak talihsiz... Devlet aklı bizim aklımız gibi değildir. TSK gerektiği yerde gereken müdahaleyi yapacak basiret ve liyakata sahiptir..
    Cevapla
  • olurmu 7 yıl önce Şikayet Et
    fuzeleri satmak icin sayiyi cok tutmuslar 59 vuze nere gitmis hepsi sadece bir usemi
    Cevapla
  • Burak Vanlıoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    şöyle ki ; fırlatılan üssün kullanılamaz hale geldiği söylenmiş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beş siyasi parti yeni ittifak kurdu
Antalya'da kan donduran görüntü: Kreş müdürü tutuklandı!