Sembol isim BM'de barış elçisi oldu!

Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay, kızların eğitimi konusunda Birleşmiş Milletler barış elçisi olarak atandı.

Sembol isim BM'de barış elçisi oldu!
Sembol isim BM'de barış elçisi oldu!
GİRİŞ 11.04.2017 09:00 GÜNCELLEME 11.04.2017 09:03

Pakistan'da okul servisinde Taliban tarafından düzenlenen saldırıda yaralanarak dünya çapında gündeme gelen Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay, kızların eğitimi konusunda Birleşmiş Milletler (BM) barış elçisi olarak atandı.

Malala Yusufzay'ın barış elçisi olması konusunda BM'de tören düzenlendi. Törene Malala Yusufzay'ın yanı sıra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, diplomatlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kız öğrenci katıldı.

Malala'yı "kahraman" olarak niteleyen Guterres, onun enerji ve aktivizminin BM'nin hedeflerine büyük katkı sağlayacağını dile getirerek, "Malala Yusufzay'ı, BM'nin bugüne kadarki en genç barış elçisi olarak atamaktan gurur duyuyorum. Kendisi kız çocuklarının eğitimi konusuna odaklanacak." dedi.

"HAYATIMIN GAYESİ EĞİTİM"

Malala Yusufzay da konuşmasında, eğitimin tüm çocukların vazgeçilemez hakkı olduğunu kaydederek, "Aşırılıkçılar beni durdurmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Öldürmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bu benim ikinci hayatım ve bu hayatın gayesi eğitim." diye konuştu.

Salondaki öğrencilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada ise Malala, bir Müslüman olarak bazı hususların kendisini üzdüğünü söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı