AGİT’ten skandal referandum açıklaması!

AGİT (Avrupa Güvenliği ve İşbirliği Teşkilatı) anayasa değişikliği referandumuyla ilgili açıklama yaptı.

AGİT’ten skandal referandum açıklaması!
AGİT’ten skandal referandum açıklaması!
GİRİŞ 17.04.2017 15:39 GÜNCELLEME 17.04.2017 16:11
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) referandum ile tespitlerini açıkladı.

Tespitler şöyle: Anayasa referandumu eşit olmayan bir ortamda gerçekleşti. Oy sayım prosedüründe son değişiklikler önemli bir güvenceyi ortadan kaldırdı. Ziyaret ettiğimiz sınırlı sayıdaki sandık referandum gününde düzenli ve verimliydi. Referandum genel olarak standartları tutturamadı, hukuki altyapı gerçekten demokratik bir süreç için yetersizdi. Anayasa referandumunda idari kaynaklar "evet" kampanyası lehine uygunsuz olarak kullanıldı. Medyada tarafların eşit şekilde yer almasına izin verilmedi; YSK'nın tarafsız içeriği engelleme yetisi ortadan kaldırıldı. 

"BİZ GÖZLEMLEMEK İÇİN GELDİK"

Gözlemciler; "CHP ve HDP'nin sonucu değiştirecek binlerce oyun şaibeli olduğu gerekçesiyle seçimlerin iptali için başvuracak olmasını nasıl değerlendiriyorusunuz?" sorusuna "Bunun iyi bir şekilde değerlendirmesini yapmak için vaktimiz yok. Bu bizim yetki alanımız değil. Biz gözlemci olarak bulunuyoruz ve gözlemlemek için geldik. Referandum günü büyük sorun yaşanmadı ama bazı yerlerde sorun yaşandı." cevabını verdi.

YORUMLAR 73
  • KOÇATÜRK 7 yıl önce Şikayet Et
    AGİT san o kafayla bu işleri anlayamasın REİS ne buyuruyor;''Kaderin üstünde bir kader vardır.''işte o kader tecelli etti.
    Cevapla
  • osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar misirdaki sisi nin secimine cok demokratik notu verenler
    Cevapla
  • piyade 7 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaagitgitgit cehennemin dibine git
    Cevapla
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Lan kitapsiz Agit..Hdp nin baski kurarak yaptigi secimleri..secmenin elinden alarak muhurledigi secimleri niye dile getirmediniz..Vatandasini tehdit edip,silah zoruyla oy kullandirirken sesiniz cikmiyordu..Biz bildigimiz halde secimleri iptal bile ettirmedik..Herkez baskisiz huzur icinde oy kullandi..dunyada benzeri yok..hadi gidin isinize..
    Cevapla
  • Polat 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu açıklamanın üslubuna bakınca, tamamen taraflı ve siyasi içerikli olduğu görülüyor.idari kaynakların Evet lehine uygunsuz olarak kullanıldığı iddiasının ne kadar temelsiz olduğu, yüzde 51.4 e 48.6 lık orana bakınca bile anlaşılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz