Hayırcıları davet ettiler! İlginç açıklama

Almanya, AB ülkelerinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin sona erebileceğini ifade etmesine rağmen, adaylık sürecinin sonlandırılması taleplerine karşı çıktı.

Hayırcıları davet ettiler! İlginç açıklama
Hayırcıları davet ettiler! İlginç açıklama
GİRİŞ 28.04.2017 15:45 GÜNCELLEME 28.04.2017 15:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AB üyesi ve adayı ülkelerin Dışişleri bakanlarının bugün Malta'daki toplantısının önemli gündem maddelerinden birini Türkiye konusu oluştururken, toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

Bazı Avrupalı siyasetçiler 16 Nisan referandumunun ardındanbu hafta Türkiye ile üyelik görüşmelerinin resmen askıya alınması çağrısını yapmıştı. 

''BU TAMAMEN YANLIŞ OLUR''

Bu konuyu bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel böyle bir adımın sonuçlarının olumsuz olabileceğini söyledi. Gabriel gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alman hükümeti üyelik görüşmelerinin sonlandırılmasına kesinlikle karşı çıkıyor, bu tamamen yanlış bir tepki olur" dedi.

Gabriel, Türkiye'yi Rusya'nın yanına itmek istemediklerini ekledi.

KISMİ VİZE MUAFİYETİ UYGULAYALIM AMA HERKES İÇİN DEĞİL

Alman basınının aktardığına göre, yeni diyalog kanalları aranması gerektiğini kaydeden Gabriel, Türkiye'deki demokratik güçlerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Alman Dışişleri Bakanı, "Entelektüeller, sanatçılar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları için neden vize muafiyeti getirmiyoruz? Yani herkes için değil ama, Türkiye'nin referandumda karşı oy kullanan ve demokratik olmayı hedefleyen kesimine. Ben onları hayal kırıklığına uğratmamamız gerektiğini düşünüyorum" diyerek kısmi vize serbestisi önerisi getirdi.

YORUMLAR 8
  • yavan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar cesur ve açık konuşmanız gücünüzden değil cahilliğinizden kaynaklanıyor yoksa bir limon gibi sıkılacak durumdasınız da size şimdilik dokunan yok!
    Cevapla
  • sakirt sen 6 yıl önce Şikayet Et
    o sikar iste durduruyoruz diyemezsiniz siz bize muhtacsiniz....asagilik insanlar
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya herkese oynıyacağı rolü ezberletmiş şimdide iyi polisi oynuyor allah tümünün bel..... versin daha fazla türkiyenin gururunu ayaklar altına alınmasına göz yumulmasın
    Cevapla
  • Bizdeki gavur 6 yıl önce Şikayet Et
    Seviciler gitsin bir daha dönmeyecek şekilde ama haaaa
    Cevapla
  • sabir 6 yıl önce Şikayet Et
    ab ye girmek istemiyoruz turk islam birligi kuralim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık