Bilim dünyası açıkladı! 30 saniye ile...

İngiliz BBC kanalı tarafından yayımlanan ve dünyanın dört bir tarafından uzmanların hazırladığı belgesel 66 milyon yıl önce dinozor soyunun nasıl tükendiğini ortaya koydu.

Bilim dünyası açıkladı! 30 saniye ile...
Bilim dünyası açıkladı! 30 saniye ile...
GİRİŞ 15.05.2017 16:56 GÜNCELLEME 15.05.2017 17:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dinozorların soyunu 66 milyon yıl önce sadece 30 saniyelik bir farkla yok olduğu ortaya çıktı.

KARANLIK ÇAĞ BAŞLAMIŞTI

BBC'nin yaptığı belgeselde konuşan uzmanlar, dinozorların yok olmasına neden olan 15 kilometre çapındaki asteroidin saatte 40 bin kilometre hızla dünyaya çarptığını, düştüğü noktanın da okyanusun kıyısı olduğunu saptadı. Meksika Körfezinden alınan taş örneklerinden edinilen bilgiye göre Hiroşima'ya atılan bombadan 10 milyar kat büyük olan çarpmanın etkisiyle tüm dünyayı kaplayan sülfür güneşi engelleyerek karanlık çağın başlamasına neden oldu.

30 SANİYE ÖNCESİNDE VEYA SONRASINDA...

Uzmanlar asteroidin 30 saniye öncesinde veya sonrasında düşmesi durumunda derin okyanusa isabet edeceği ve dinozor neslinin de kurtulabileceği öngörüsünde bulundular.

Araştırmada görevli Teksas Üniversitesi profesörlerinden Joanna Morgan, 100 milyar ton sülfürün çarpma sonucu açığa çıktığını belirlerken, bu durumun dünyanın karanlık çağa girmesini sağladığını açıkladı.

YORUMLAR 3
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Mışla mişle olmuyor. Allah'ın dediği oluyor. Vazifeleri bitmiş , yok olup petrol olmuşlar. Dünya insan için milyonlarca yıl hazırlandı.
    Cevapla
  • sebsebe 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilim ya bu insanın aklına sorular devamlı geliyor. Bu kadar büyük bir patlamada sadece büyük yaratıklar ölüyor da diğer canlılar neden ölmüyor. Ama vardır bir açıklaması...
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    besin zincirin en üstünde yer alanların ilk önce ölmesi kaçınılmazdır. yaratan çok dengeli yaratmış. eğer onlar yok olamasaidi insanlık zor luk çekerdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor