Aborjinlerin bumerangı sosyal medyayı yıktı çekti!

Fransız moda devi Chanel’in Aborijinler’in en meşhur silahı olan bumerangı üzerine kendi logosunu basarak satması Avustralya’yı ayağa kaldırdı.

Aborjinlerin bumerangı sosyal medyayı yıktı çekti!
Aborjinlerin bumerangı sosyal medyayı yıktı çekti!
GİRİŞ 16.05.2017 17:02 GÜNCELLEME 16.05.2017 17:02

Dünyaca ünlü Fransız markası Chanel, 2017 İlkbahar-Yaz ön koleksiyonunda bir de bumerang tasarımına yer verdi. Ahşap ve reçine kullanılarak üretilen bumerang, markanın internet sitesindeki "diğer aksesuarlar" bölümü üzerinden 1930 dolardan satışa sunuldu.

FRANSIZ MARKA ELEŞTİRİLERİN ODAK NOKTASI OLDU

Ancak üzerinde Chanel’in ikonik logosunun yer aldığı bumerangın sosyal medyada paylaşılmaya başlamasının ardından marka pek de beklemediği bir tepki aldı. Avustralya yerlileri Aborijinler tarafından silah olarak üretilen ve "kültürel miras" olarak görülen bumerangın, bir lüks tüketim ürünü olarak satılması nedeniyle Chanel, eleştirilerin hedefi oldu.

Twitter’dan paylaşılan bir yorumda, "Pek çok açıdan yanlış" ifadeleri kullanıldı. Bir başka kullanıcı ise "Çoğunluğun azınlığın kültürüne el koyması dibi gördü. Chanel’in elde ettiği karı teme haklardan yoksun Aborijinler için bağışlamasını içten şekilde umuyorum" diye yazdı.

CHANEL’E "ABORİJİN KÜLTÜRÜNÜ ÇALMA" SUÇLAMASI

The Telegraph’a konuşan film yapımcısı Alison Page’e göreyse bu "cahilliğin yeni bir seviyesi." Aborijinler’le işbirliği yapılması amacıyla ortaya konan çabalardan memnuniyet duyulacağını kaydeden Page, Chanel’i ‘Aborijin kültürünü çalmak’la suçladı.

Bir diğer Fransız moda devi olan Hermes de 2013 yılındaki koleksiyonunda benzer şekilde bir bumeranga yer vermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı