Orban: Zayıf ve yaşlıyız, en az üç çocuk yapın!

Macaristan'ın sağcı başbakanı Viktor Orban, Avrupa ve kendi ülkesinin çocuk politikaları hakkında açıklama yaptı.

Orban: Zayıf ve yaşlıyız, en az üç çocuk yapın!
Orban: Zayıf ve yaşlıyız, en az üç çocuk yapın!
GİRİŞ 26.05.2017 10:45 GÜNCELLEME 26.05.2017 10:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Viktor Orban, Budapeşte'de  perşembe günü başlayan ve 4 gün sürecek olan ABD merkezli "Aile için Uluslararası Örgüt" (The International Organization for the Family) adlı muhafazakar kurumun desteğiyle düzenlenen Dünya Aileler Kongresi'nde konuştu.

Orban, daha geniş ailelerin Avrupa'nın çıkarına olacağını savundu.

"DOĞAL ÜREMEYİ İYİLEŞTİRMEK AVRUPA'NIN ÇIKARINA"

Orban, "Bizim anavatanımız, ortak anavatanımız Avrupa büyük medeniyetlere karşı nüfus mücadelesini kaybediyor. Şunu söylemek önemli, doğal üremeyi iyileştirmek ulusal bir çıkar. Diğerleri arasındaki herhangi bir çıkar değil, tek çıkar. Bu aynı zamanda Avrupa'nın çıkarına" ifadelerini kullandı.

"3 VE DAHA FAZLA ÇOCUK YAPAN AİLELERİN BORCU SİLİNECEK"

Devlet tarafından ailelere verilen desteklerin 2018'de süreceğini de kaydeden Orban, bu kapsamda üç ya da daha fazla çocuklu ailelerin konut kredilerinden 1 milyon Macar forintinin (yaklaşık 12 bin TL) silineceğini, öğrenci kredi borcu olan kadınların iki çocuk sahibi olması halinde borcun yüzde 50'sinin, 3 ya da daha fazla çocuk sahibi olmaları durumunda ise tüm borçlarının silineceğini aktardı.

"AVRUPA ZENGİN, ZAYIF VE YAŞLI"

Diğer Avrupa ülkelerinin, sığımacıların geldiği bölgelerin nüfusundan geri kalmamak istiyorlarsa benzer politikalar izlemesi gerektiğini ve Avrupa'nın sığınmacılar tarafından 'kuşatıldığını' savunan Orban ''Avrupa yaşlı, zengin ve zayıf. Ama dünyanın insan toplulukları üreten diğer kısmı genç, fakir ve güçlü" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Nedense aklıma Reis geldi. Meğerse sen ne kadar öngörülü ne kadar imanlı bir liderimizsin Reis.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz