İran Dışişleri'nden 'Türkiye' açıklaması!

PKK'nın İran yapılanması PJAK'ın saldırısı sonucu 2 askerini kaybeden İran, konuyu diplomatik kanallardan Türkiye'ye ilettiğini ve Ankara'dan yanıt beklediğini açıkladı.

İran Dışişleri'nden 'Türkiye' açıklaması!
İran Dışişleri'nden 'Türkiye' açıklaması!
GİRİŞ 29.05.2017 16:27 GÜNCELLEME 29.05.2017 16:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın İran uzantısı PJAK'ın önceki gün Türkiye sınırına yakın bir bölgede İran askerlerine düzenlediği saldırıyla ilişkin Türkiye nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

"KONUYU TÜRKİYE'YE İLETTİK"

İranlı Sözcü, "Diplomatik kanallardan konuyu Türkiye devletine ilettik. Ankara'dan gelecek yanıtı bekliyoruz. Olayı ciddi şekilde takip ediyoruz. Türkiye'yle ortak sınırımızda bu tip üzücü olayların olmasını istemeyiz" dedi. Sözcü Kasımi, basın mensuplarının sorusu üzerine, PKK'nın İran'ın kuzeybatısında Türkiye'ye yakın bir bölgede barındığına yönelik basında çıkan iddiaları reddetti.

Kasımi, "Bu yalanlar yeni değil. Topraklarımızda Türkiye karşıtı herhangi bir terör örgütü bulunmamaktadır. Bu konudaki iddialar, algı operasyonu kapsamında yapılmış gerçek dışı haberlerdir" diye konuştu.

Önceki akşam Hakkari sınırına yakın bir bölgede PJAK'la İran güvelik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 İranlı asker hayatını kaybetmiş, 7 asker de yaralanmıştı.

SURİYE MESELESİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'deki ateşkes sürecini denetleyen üç garantör ülke İran, Türkiye ve Rusya'dan birliklerin Suriye'deki çatışmazlık bölgelerine yerleşebileceğini ifade etti.

İranlı Sözcü, "Astana süreci kapsamında İran, Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmeler devam ediyor. Üç ülkenin çabası sonuç verirse, her üç ülkeden ateşkesi denetleyecek birlikler Suriye'ye gönderilecek. İran da bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani'ye hazırlık, bölgeye bir devlet kurulacak ,hedef ise Ortadoğu'da içinden çıkılamaz bir kaos ve istikrarsızlık planlanıyor..bunu yapanlar ise küresel güçler .Birleşemeyen Ortadoğu halkları yıkılmaya ve dağılmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle İRAN,IRAK,SUDİ ARABİSTAN ,TÜRKİYE de şehit edilen her türlü güvenlik güçleri ortak şehidimizdir, başımız sağolsun, evet siyasi ayrılıklarımız olabilir, ama birlik olmak mecburiyetindeyiz, batılılar bizi aptal yerine koyup coğrafyamızı sömürüyorlar,farklı isimler altında terör tohumları ekiyorlar, iranla hiç bir sorunumuz olmamasını temenni ediyorus anlaşabileceğimiz en yakın komşumuz olarak görüyoruz.iran aleyhine lacak hiç bir girişime taraftar olmayacağız iran da türkiye için aynı düşünmeli
    Cevapla
  • memet 6 yıl önce Şikayet Et
    inanın kuzeyinde PKK yok demiş delilleri bütün dünya görecek bir içi temizleyelim
    Cevapla
  • Halid bin Velid 6 yıl önce Şikayet Et
    İran Devrim Muhafızları hak ve adalet hizmetkarı değildir. Bismillahirrahmanirrahim "Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehrimiz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüz den korunmuştur. Hz.Muhammed (S.A.V)
    Cevapla
  • yörük oğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz islamın yüz karasısınız bizim canımız yanerken sesiniz çıkmıyordu ne oldu caninız çokmu yandı Rabbim bu mübarek ramazanın hürmetine tüykiye ve islamdüşmanlarının tez zamanda cezasını veriversin inşallah
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    müsluman mı ki bunlar yüz karası olsun müşrik bunlar müslüman gibi görünüyor sadece. bunların yeri firavunlarla ayni yerdir. hiç baktın mi kafirle savaştığı bir savaş var mi diye hep müslumanla savaşmiş bu at hırsızlari.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
KDV hilesiyle büyük soygun