Almanya'yı karıştıran İncirlik kararı! Tepki yağdı

Almanya'da iktidar partileri, Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi konusunun Federal Meclis'te oylanmasını engelledi. Muhalefet partileri hükümeti kamuoyunu aldatmakla suçladı

Almanya'yı karıştıran İncirlik kararı! Tepki yağdı
Almanya'yı karıştıran İncirlik kararı! Tepki yağdı
GİRİŞ 01.06.2017 09:11 GÜNCELLEME 01.06.2017 10:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya'da hükümeti oluşturan Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD), Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi konusunun Federal Meclis'te oylanmasını, Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'ndaki çoğunluklarını kullanarak engelledi.

MUHALEFET TEPKİLİ

Koalisyon ortağı SPD'nin dün kendi meclis grubunda yaptığı oylamada Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi kararı almasına rağmen bugünkü oylamada ret oyu kullanması muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu.

TÜRKİYE DÜŞMANI TÜRK MİLLETVEKİLLERİDE BU KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Deutsche Welle'nın haberine göre, Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Başbakan adayı Cem Özdemir SPD'nin dünkü oylamasını seçim kampanyasının bir parçası olmakla eleştirerek, "Artık hükümetteki herkes, (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'a yollanan her türlü ılımlı mesajın Almanya'ya şantaj yapmak için bir fırsat olarak algılandığını kavramalıdır" dedi.

Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen de Birlik partileri ve SPD'nin tutumunu "utanç verici bir kandırma manevrası" diye nitelendirerek, "geri çekilmenin çıkmaz ayın son gününe ertelenmemesi gerektiğini" söyledi.

"İÇLER ACISI"

Sol partili Alexander Neu da SPD'nin ani tutum değişikliğinin 'içler acısı' olduğunu belirterek, "Yine boş vaatlerde bulunmak yerine bu sefer ciddi olduklarını gösterme şansını kaçırdılar" diye konuştu.

SPD ise oylamanın ardından İncirlik'ten çekilme taleplerine bağlı oldukları mesajı verdi. SPD Savunma Uzmanı Rainer Arnold, Bayrische Rundfunk radyosuna verdiği demeçte, "Erdoğan'ın bizi canının istediği gibi elinde oynatmasına izin vermemeliyiz, günün birinde bu konuda gerekli işareti vermemiz şart" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarida vatandasliktan cikarmak gerekiyor
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    hala bizi küçük görmelerinden eskiden olduğu gibi ekmeğini suyunu keserim bizim kim plduğumuzu unutun galiba bak seni AB den NATO dan ticaret anlaşmalarından vs geri adım yok belkide vebali onlar ödeyecek hele koalisyon bir bozulsun hep beraber olylar dalga dalga nasıl gelişecek görelim
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik o kadar önemliki Alaman parlementerleri birbirine giriyor, iç siyasi malzeme yapıyor.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Erdoğan diyor biz Almanya Hollanda Fransa diyoruz yani bizi tek kişi gibi görüyorlar biz onları bir birliktelik içinde bizde mi sıkıntı onlarda mı.
    Cevapla
  • memet 6 yıl önce Şikayet Et
    ya defolun gidin bize zarardan başka ne var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!